Betalen voor Wix-diensten: Strong Customer Authentication (SCA) en 3D Secure (3DS)

Leestijd 3 minuten
Wanneer je voor Wix-diensten betaalt en in Europa gevestigd bent, wordt bij het betaalproces een extra verificatiestap uitgevoerd om betalingen veiliger te maken. Strong Customer Authentication (SCA) is de naam van deze beveiligingslaag.
SCA is voor online-kaartbetalingen wanneer zowel de bank van de verkoper als die van de koper zich in de Europese Economische Ruimte (EER) of in het Verenigd Koninkrijk bevinden.  Het helpt deze transacties te verifiëren en tegen fraude te beschermen.
Wist je dit al?
Het is een wettelijke vereiste van de Payment Services Directive II (PSD2) van de Europese Economische Ruimte (EER) voor bedrijven om SCA op te nemen. Deze richtlijn heeft ten doel elektronische betalingen veiliger te maken voor Europese burgers.
Lees in dit artikel meer over:

Het authenticatieproces voor betaling van Wix-diensten

Wix maakt gebruik van 3DS-authenticatie (3 Domain Secure) om te voldoen aan de vereisten van de PSD2-richtlijn, die voorschrijft dat handelaren en kopers die in de EER gevestigd zijn, multifactorauthenticatie moeten gebruiken.
Het 3DS-verificatieproces begint nadat de koper op de betaalknop heeft gedrukt. In dit stadium vraagt de uitgever van de kaart (de bank) de koper een wachtwoord in te voeren dat alleen hij of zij kent. Dit proces moet worden voltooid om de betaling volledig te verwerken.
Let op:
Als extra veiligheidsmaatregel kunnen 3DS-betalingen tot €1,– in rekening brengen. Dit bedrag wordt gebruikt om je account te verifiëren en wordt onmiddellijk terugbetaald zodra de verificatie is voltooid.
Het Strong Customer Authentication-proces verschilt van financiële instelling tot financiële instelling en kan verschillende details bevatten die je moet verifiëren, afhankelijk van je specifieke bank. Het is aan elke bank om te beslissen of extra verificatie nodig is en welke methode te gebruiken.

Problemen met 3DS-betalingen oplossen

Het kan voorkomen dat je een betaling voor Wix-diensten niet kunt voltooien vanwege mislukte Strong Customer Authentication. In dat geval verschijnt een van de volgende foutmeldingen:
Afbeelding van twee foutmeldingen die kunnen verschijnen als SCA mislukt
Probeer de volgende stappen om je betaalproblemen op te lossen:
  • Schakel pop-ups in je browser in: Als je pop-ups in je browser hebt geblokkeerd, zie je de pop-up van je bank mogelijk niet. Probeer pop-ups aan te zetten en probeer je betaling te voltooien.
  • Gebruik een andere browser: Je kunt proberen te betalen met een andere browser (bijv. Firefox, Safari, Google Chrome).
  • Probeer het opnieuw in incognitomodus: Gebruik je browser in 'incognito' of 'privé'-modus om te proberen de betaling te voltooien.
  • Probeer een andere betaalmethode: Gebruik een andere betaalmethode, zoals een andere kaart of betaaldienst (bijv. PayPal).
Als je deze stappen probeert en nog steeds problemen ondervindt kun je contact opnemen met de Wix Klantenservice of rechtstreeks contact opnemen met je bank. Het nieuwe Strong Customer Authentication-proces wordt uitsluitend beheerd door je bank, wat betekent dat zij elk probleem moeten kunnen oplossen.