Online programma's: Handmatige (offline) betalingen accepteren voor je programma

Leestijd 3 minuten
Geef websitebezoekers de mogelijkheid om voor je programma te betalen met een andere methode dan creditcard of bankpas op je website. Laat je bijvoorbeeld persoonlijk of via een banktransactie uitbetalen. Als bezoekers offline betaling selecteren bij het kopen van je programma, kunnen ze pas officieel deelnemen als je op het dashboard bevestigt dat ze je hebben betaald.
Voordat je begint:

Lees meer over:

Hoe bezoekers de offline betaaloptie kiezen

Wanneer websitebezoekers op de call-to-action klikken om deel te nemen aan je betaalde programma, is de volgende stap het betaalproces. Tijdens het betalen hebben ze de mogelijkheid om 'Creditcards/debetkaarten' te selecteren om voor het programma te betalen of 'Offline betaling'.
Als de offline betaaloptie niet zichtbaar is, zorg er dan voor dat je offline betalingen voor je website hebt ingesteld op het Betalingen ontvangen-tabblad. Je kunt ook de instructies onder de offline betaaloptie aanpassen om mensen te laten weten hoe je het liefst betaald wilt worden, bijvoorbeeld 'Zodra je bevestigt, stuur ik je mijn bankgegevens voor een gemakkelijke overboeking.'
Nadat ze hun aankoop hebben ingediend, moeten bezoekers wachten op een bevestigingsmail waarin staat dat ze zijn toegelaten tot het programma voordat ze inhoud kunnen bekijken.

In behandeling zijnde offline betalingen accepteren of weigeren

Zodra bezoekers het offline betaalproces hebben voltooid, ontvang je een 'In behandeling'-melding op zowel het dashboard van je website als de Wix Owner-app. Je moet de betaling goedkeuren voordat de deelnemer toegang krijgt tot je programma.

Om in behandeling zijnde offline betalingen te accepteren of weigeren:

1. Ga naar Online programma's op het dashboard van je website.
  2. Naast het betreffende programma verschijnt het label Betalingen in behandeling. Klik op het programma om de betalingen te bekijken.
  1. Klik onder Deelnemers op Aanvragen bekijken.
  2. Onder het Betaling in behandeling-tabblad staat een lijst met mensen die hebben betaald maar nog geen deelnemer zijn aan je programma. Zodra ze je hebben betaald via de offline methode van je voorkeur, klik je op Bevestigen om ze toegang te geven tot het programma. Klik op Weigeren als je ze geen toegang wilt geven.
Zodra je de offline betaling hebt bevestigd, krijgt de deelnemer een e-mailmelding dat hij of zij nu deelnemer is aan het programma.
Tip:
Je kunt openstaande betalingen ook bekijken vanuit de Wix Owner-app. Er verschijnt een melding op je mobiele dashboard waarmee je de offline betaling kunt bevestigen of weigeren.