Online programma's: Online programmacategorieën maken en beheren

Leestijd 3 minuten
Maak categorieën voor je programma's om bezoekers te helpen inhoud per onderwerp te ontdekken, en zorg voor organisatie op je website. Hiermee kun je ook verschillende soorten programma's op verschillende websitepagina's presenteren, wat de toegankelijkheid en gebruikerservaring verbetert.
Een screenshot van categorieën op een website met programma's.
In dit artikel lees je meer over:

Een nieuwe categorie aanmaken

Begin met het kiezen van een naam voor je categorie. Selecteer vervolgens de programma's die je in die categorie wilt plaatsen.

Om een nieuwe categorie aan te maken:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nieuwe categorie toevoegen.
  3. Voer een categorienaam in.
  4. Klik op + Programma's toevoegen.
  5. Schakel het selectievakje naast de relevante programma's in.
  6. Klik op Bevestigen.
  7. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het toevoegen van een nieuwe categorie voor Online programma's.

Een categorie toevoegen aan of verwijderen van een programma

Voeg tot 10 categorieën toe aan elk programma om het beter vindbaar te maken. Je kunt programma's koppelen aan categorieën die al aan andere programma's zijn gekoppeld.

Om een categorie toe te voegen of te verwijderen:

1. Ga naar Online Programma's op het dashboard van je website.
  2. Klik naast het betreffende programma op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Instellingen bewerken.
  4. Klik op Algemene informatie.
  5. Klik op het Categorie-veld.
  6. Kies wat je wilt doen:
    • Een programma toevoegen aan een categorie: Selecteer de relevante categorienaam.
    • Een categorie verwijderen: Klik naast de categorie die je wilt verwijderen op de 'x'.
  7. Klik op Opslaan
Een screenshot met de opties om een categorie toe te voegen of te verwijderen uit een programma.

Een categorie hernoemen

Je kunt de naam van een categorie op elk moment wijzigen, zodat leden programma's dienovereenkomstig kunnen sorteren. Categorielabels zijn zichtbaar in je programmalijst.

Om de naam van een categorie te wijzigen:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Wijs de betreffende categorie aan en klik op Bewerken.
  3. Bewerk de categorienaam.
  4. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het hernoemen van een categorie in Online programma's.

Een categorie verwijderen

Je kunt een categorie die je niet langer nodig hebt altijd verwijderen. Bij het verwijderen van een categorie worden de programma's die aan de categorie zijn gekoppeld niet verwijderd.

Om een categorie te verwijderen:

1. Ga naar Categorieën op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende categorie op het Meer acties-pictogram.
  3. Klik op Verwijderen.
  4. Klik op Verwijderen om te bevestigen.
Een screenshot van het verwijderen van een programmacategorie