Muziek-apps: Een Spotify-speler toevoegen en instellen

Leestijd 3 minuten
Als het op audio aankomt, is Spotify een geweldige bron voor je website. Met de Spotify-speler kun je vanuit Spotify een nummer, album of playlist aan je website toevoegen.

Stap 1 | Voeg een Spotify-speler toe

Het toevoegen van een Spotify-speler is een goede manier om je audio aan je bezoekers te laten zien. Je kunt overal op je website een Spotify-speler toevoegen.

Om de Spotify-speler toe te voegen:

1. Klik in de Editor op Toevoegen.
  2. Klik op Video en muziek.
  3. Scrol omlaag naar Spotify-speler.
  4. Klik op de Spotify-speler om deze toe te voegen of sleep de speler naar je website.
Afbeelding van de Editor met de Spotify-speler geopend

Stap 2 | Zoek muziek op Spotify

Voeg specifieke artiesten, nummers, albums of playlists toe vanuit Spotify die je op je website wilt afspelen. Je kunt handmatig muziek toevoegen of, als je de URI-code (Uniform Resource Identifier code) van de muziek kent, deze code rechtstreeks toevoegen.

Om muziek van Spotify toe te voegen:

1. Klik op de Spotify-speler in je Editor.
  2. Klik op Instellingen.
Afbeelding van de instellingenknop van de Spotify-speler
  1. Kies je muziek uit Spotify:
    • Handmatig zoeken in Spotify:
      1. Klik op Zoeken op Spotify.
      2. Voer de naam van de artiest, het nummer, het album of de playlist in de zoekbalk in.
      3. Kies het relevante item en klik op Selecteren.
Afbeelding van Spotify-speler met de Spotify-zoekknop gemarkeerd
  • Voer de URI-code in:
    1. Klik op het Instellingen-tabblad.
    2. Voer de code in onder Spotify URI
    3. Klik op Bijwerken.
Afbeelding van Spotify-spelerinstellingen met het Sportify URI-gedeelte open