Je betaaltabel begrijpen

Leestijd 5 minuten
Je betaaltabel toont de financiële transacties op je rekening per besteldatum. Betalingen doorlopen de transactiecyclus en de status in de tabel wordt dienovereenkomstig bijgewerkt.
Let op:
De tabel wordt meerdere keren per dag bijgewerkt.

Velden betaaltabel

De tabel heeft de volgende velden:
  • Besteldatum: De datum waarop de bestelling is geplaatst.
  • Klant: De naam van de klant die de bestelling heeft geplaatst.
  • Product/Dienst: Een omschrijving van het product/de dienst bij de geplaatste bestelling.
  • Betaalmethode: De betaalmethode die bij de bestelling is gebruikt (bijv. creditcard / handmatige betaling... etc.)
  • Status: De huidige status van de betaling. Zie hieronder voor meer gegevens.
  • Bedrag: Het bedrag dat de klant heeft betaald.
Let op:
Alleen goedgekeurde transacties verschijnen in de tabel. Je ziet geen transacties die zijn geweigerd.
Betaaltabel met meerdere voorbeelden van mogelijke transactietypes,
Naast de informatie die wordt weergegeven in je betalingen-dashboard wordt de volgende informatie opgenomen wanneer je de gedetailleerde tabel (CSV-bestand) downloadt.
  • Betaaldatum: De datum waarop de betaling is gedaan.
  • Provider betalings-ID: Een uniek referentie-ID voor het te betalen bedrag (de verschuldigde betaling).
  • Wix Payments Transactie-ID: De unieke transactie-ID die door Wix Payments aan de oorspronkelijke transactie is toegewezen. Deze ID kan gekoppeld zijn aan verschillende te betalen bedragen.
  • Transactie-ID kassier: Een unieke transactie-ID die wordt gebruikt door het betaalsysteem van Wix.
  • Uitbetalings-ID: Het transactie-ID voor de uitbetaling van het geld van je Wix Payments-account naar je bankrekening.  Alle transacties die op dezelfde dag worden uitbetaald hebben hetzelfde uitbetalings-ID. Een uitbetalings-ID wordt alleen toegewezen wanneer het geld is overgemaakt naar je bankrekening.
  • Klantnaam: De naam op de kaart die is gebruikt om de bestelling te plaatsen.
  • Uitbetalingsdatum: De datum waarop de uitbetaling is verwerkt door Wix Payments.
Let op:
Een enkele betaling kan uit meerdere bewegingen bestaan. Een bestelling heeft bijvoorbeeld een betaling voor de verkoop, en als deze wordt geretourneerd (terugbetaald) heeft deze een aparte betaling.

Transactietypen

Er kan sprake zijn van verschillende typen transacties in je account. Hieronder volgt een lijst met mogelijke transactietypen:
  • In behandeling: Er komt geld op je rekening als gevolg van een verkoop.
  • Terugbetaling: Bedragen die van je account worden afgeboekt als gevolg van een terug te betalen verkoop.
  • Terugvordering: Een klant heeft je betaling betwist bij hun kaartaanbieder of bank. Het geld is teruggestort op de rekening van de klant.
    Let op: Over terugvorderingen wordt beslist door de creditcardaanbieder / bank, en niet door Wix.
  • Overboeking bedragen: Als je account een negatief saldo heeft, kan Wix dat bedrag terugvorderen zodra het beschikbaar is. Of, als Wix om welke reden dan ook een positieve aanpassing in je account moet maken, wordt dit bedrag naar jou overgemaakt.
voorbeeld van een betaaltabel,

Transactiestatussen

Afhankelijk van het type transactie kan de transactie een van de volgende statussen hebben:
  • In behandeling: De transactie is goedgekeurd maar het bedrag is nog niet beschikbaar voor uitbetaling.
  • Verwerkt: De transactie is goedgekeurd en het bedrag is beschikbaar voor uitbetaling.
  • In afwachting van terugbetaling: De debettransactie (bijv. terugbetaling / terugvordering) is goedgekeurd, maar het geld is niet van je rekening afgeschreven.
  • Terugbetaald: De debettransactie (bijv. terugbetaling / terugvorderingen) is goedgekeurd en het bedrag is van je rekening afgeschreven.
  • Uitbetaald: De transactie is opgenomen bij een eerdere uitbetaling op je bankrekening.
  • Uitbetaling tegengeboekt: De transactie maakt deel uit van een uitbetaling die door je bank is teruggestort. Het geld is beschikbaar in je Wix Payments-account.
  • Mislukt: De transactie is mislukt.
  • Verdacht: Er is een grote kans dat de bestelling is gedaan zonder medeweten of toestemming van de kaarthouder. Overweeg de betaling terug te betalen en de uitvoering van de bestelling uit te stellen.
Terugvorderingsmelding,
  • Actie vereist: Je hebt een terugvordering ontvangen en kunt kiezen of je deze wilt accepteren of betwisten. Je bevindt je nog binnen de termijn om het geschil in te dienen.
  • Verloopt over 'X' dagen: Je hebt een terugvordering ontvangen en kunt kiezen of je deze wilt accepteren of betwisten. Je hebt het aangegeven aantal dagen om het geschil voor te leggen.
  • Verlopen: De termijn voor het indienen van een geschil is verstreken. De status van de terugvordering is nu definitief en kan niet worden gewijzigd.
  • Definitief: Je hebt een terugvordering ontvangen, maar kunt deze niet betwisten. Deze status kan niet worden gewijzigd.
  • Geaccepteerd: Je hebt een terugvordering ontvangen en de claim geaccepteerd. Het geld blijft bij je klant.
  • Betwist: Je hebt een terugvordering ontvangen en er een geschil tegen ingediend. Het wordt nu beoordeeld door de desbetreffende creditcarduitgever.
  • Verloren: De bank en de uitgever van de creditcard hebben je geschil beoordeeld en hebben vastgesteld dat je bewijs onvoldoende is om te bewijzen dat de afschrijving legitiem is.Het geld blijft bij de klant en je kunt de beslissing niet betwisten via Wix Payments.
  • Gewonnen: De bank en de creditcardmaatschappij hebben je geschil gecontroleerd en besloten de betaling te erkennen als een legitieme afschrijving.Het geld wordt samen met de terugvorderingskosten teruggestort op je Wix Payments-account.