Rollen en machtigingen: Mensen uitnodigen om samen te werken aan je website

Leestijd 4 minuten
Nodig mensen uit om samen te werken aan je website met Rollen en machtigingen. Elke rol heeft een set machtigingen, zodat je kunt bepalen wie wijzigingen aan je website en dashboard kan aanbrengen. Je kunt verschillende rollen aan medewerkers toewijzen, aangepaste rollen creëren en indien nodig toegang voor medewerkers verwijderen.
In dit artikel:

Mensen uitnodigen om samen te werken aan je website

Stuur via Rollen en machtigingen op het dashboard van je website uitnodigingen naar mensen met wie je op je website wilt werken. Hier kun je kiezen welke rol je wilt dat ze hebben of een aangepaste rol maken.

Om een uitnodiging te versturen:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Klik op Mensen uitnodigen.
  3. Voer het e-mailadres van je medewerker in.
  4. Selecteer de relevante rol.
  5. Klik op Uitnodiging versturen.

De status van een uitnodiging controleren

Om te controleren of een medewerker een uitnodiging geaccepteerd heeft, ga je naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website. Als er een 'In behandeling'-label naast hun naam staat, hebben ze je uitnodiging nog niet geaccepteerd.

In de 'Lid geworden'-kolom kun je zien wanneer je de uitnodiging hebt verstuurd en hoeveel dagen er nog resteren tot de uitnodiging vervalt. Uitnodigingsmails zijn dertig dagen geldig.
Screenshot van de pagina met Rollen en machtigingen. De status van een medewerker is gemarkeerd.

Een uitnodiging opnieuw versturen

Je kunt een uitnodiging voor een medewerker op elk moment opnieuw verzenden voordat deze is geaccepteerd, zelfs als de uitnodiging is verlopen. Je kunt ervoor kiezen om de uitnodiging opnieuw via e-mail te verzenden via Wix of om een link naar de uitnodiging op te halen en deze rechtstreeks naar je medewerker te sturen.

Om een uitnodiging opnieuw te verzenden:

1. Ga naar Rollen en machtigingen op het dashboard van je website.
  2. Wijs de betreffende persoon aan en klik op het Meer acties-pictogram.
  3. Kies hoe je de uitnodiging opnieuw wilt versturen:
    • Verstuur het via Wix: Klik op Uitnodiging opnieuw verzenden. Wix stuurt de uitnodiging opnieuw naar het e-mailadres dat je hebt ingevoerd.
      Tip: Vraag je medewerker om hun spammap te controleren als ze de uitnodiging niet zien.
    • Zelf verzenden: Klik op Uitnodigingslink ontvangen. De link wordt automatisch naar je klembord gekopieerd. Plak het in een e-mail of chatbericht aan je medewerker.
      Let op: Deze functie is momenteel niet beschikbaar in Safari.
Screenshot van de pagina met Rollen en machtigingen. De cursor wijst het Meer acties-paneel van een medewerker aan.