Instellen wanneer aan klanten geleverd kan worden

Leestijd 3 minuten
Je wilt zo snel mogelijk aan klanten leveren, maar het is ook belangrijk om geen verwachtingen te scheppen die je niet kunt waarmaken.
Begin met te beslissen hoeveel tijd je nodig hebt vanaf het moment dat een bestelling binnenkomt totdat deze je klant bereikt - kun je bestellingen op dezelfde dag bezorgen of heb je twee of meer dagen nodig? Vervolgens kun je beperkingen stellen, zoals hoe dicht bij sluitingstijd je bestellingen kunt accepteren en toch op tijd kunt leveren.

Laten we eens kijken naar enkele voorbeelden:

Bezorgdagen en -tijden instellen:

1. Selecteer een bezorgtype:
    • Bezorging op dezelfde dag: Klanten kunnen ervoor kiezen om de bestelling op de dag van bestelling te laten bezorgen.
      1. Selecteer Directe bezorging .
      2. (Aanbevolen) Schakel de Uiterste tijdstip voor deze bestellingen toevoegen-schakelaar in.
        Let op: Dit voorkomt dat klanten tegen het einde van je bezorgtijd voor die dag bestellen (bijv. tien minuten voor sluitingstijd) en directe bezorging verwachten.
        1. Voer de laatste tijd in waarop klanten bestellingen kunnen plaatsen en deze dezelfde dag kunnen ontvangen.
    • Volgende dag bezorgd: De vroegste datum die klanten kunnen selecteren is morgen.
      1. Selecteer Volgende dag bezorgd .
      2. (Aanbevolen) Schakel de Uiterste tijdstip voor deze bestellingen toevoegen-schakelaar in.
        Let op: Dit voorkomt dat klanten tegen het einde van je bezorgtijd bestellen (bijv. 10 minuten voor sluitingstijd) en bezorging op de volgende dag verwachten.
        1. Voer de laatste tijd in dat klanten bestellingen kunnen plaatsen en deze op de volgende dag kunnen ontvangen.
    • Minimaal 2 dagen bezorging: De vroegste bezorging is over twee of meer bezorgdagen.
      1. Voer het minimum aantal dagen in dat nodig is om een bestelling klaar te maken en te bezorgen. Als je bijvoorbeeld vier invoert, wordt de bestelling binnen vier dagen geleverd.
  2. Klik op Toevoegen.
  3. (Optioneel) Voeg een tweede bezorggebied toe (bijv. Amsterdam).
  4. Klik op Opslaan