Inlogproblemen bij Google Workspace oplossen

Leestijd 2 minuten
Als je de eigenaar bent van een Google Workspace-beheerdersaccount en je gebruikers problemen ondervinden bij het openen van Google Workspace, kun je beveiligingsinstellingen beheren om ze te helpen inloggen.
In dit artikel lees je hoe je:

Een gebruikerswachtwoord opnieuw instellen

Als een gebruiker een nieuw wachtwoord nodig heeft om in te loggen op zijn of haar Workspace-account, kun je een nieuw wachtwoord aanmaken zodat ze weer toegang krijgen.

Om het wachtwoord van een gebruiker opnieuw in te stellen:

1. Log in op je Google Beheerdersaccount.
  2. Klik op Wachtwoord > Wachtwoord opnieuw instellen.
  3. Kies ervoor om het wachtwoord automatisch te genereren of voer een wachtwoord in.
    Let op: De minimale lengte van het wachtwoord is standaard acht tekens. Je kunt de wachtwoordvereisten voor je organisatie wijzigen.
  4. (Optioneel) Als je het wachtwoord wilt bekijken, klik je op Voorbeeld .
  5. (Optioneel) Als je wilt dat de gebruiker het wachtwoord wijzigt, moet je ervoor zorgen dat Vragen om een wachtwoordwijziging bij de volgende aanmelding is ingeschakeld .
  6. Klik op Opnieuw instellen.
  7. (Optioneel) Als je het wachtwoord ergens wilt plakken, bijvoorbeeld in een Google Chat-gesprek met de gebruiker, klik je op Klik om wachtwoord te kopiëren .
  8. Kies ervoor om het wachtwoord naar de gebruiker te e-mailen of klik op Gereed.

Inlogchallenges uitschakelen

Als een gebruiker zijn of haar identiteit niet kan verifiëren, kun je de inlogchallenge tijdelijk uitschakelen zodat de gebruiker kan inloggen.

Om inlogchallenges tijdelijk uit te schakelen:

1. Log in op je Google Beheerdersaccount.
  2. Klik op Inlogchallenge > 10 minuten uitschakelen .
  3. Klik op Gereed
Tip:
Als beheerder kun je tweestapsverificatie ook uitschakelen voor onbepaalde tijd. Ga naar Google Support om te lezen hoe je dat doet.