Google Workspace: Een zakelijk e-mailadres kopen en instellen

Leestijd 4 minuten
Koop een gepersonaliseerde zakelijk e-mailadres van Google Workspace, rechtstreeks bij Wix (bijvoorbeeld: jouwnaam@jouwbedrijf.org). Dit kan je bedrijf er professioneler en betrouwbaarder doen uitzien en tegelijkertijd je merk versterken.
Belangrijk:
Niet alle zakelijke e-mailpakketten van Google Workspace zijn beschikbaar in alle regio's, waaronder Nederland en België.

Stap 1 | Koop zakelijke e-mail van Google Workspace

Je kunt kiezen hoeveel e-mailadressen je wilt hebben en een pakket kiezen dat voldoet aan jouw zakelijke behoeften.  Wix biedt drie e-mailpakketten voor Google Workspace waaruit je kunt kiezen: Business Starter, Business Standard en Business Plus. Lees meer over de voordelen van elke optie.
Voordat je begint:
Om zakelijke e-mail van Google Workspace te kopen, moet je een domein bezitten (van Wix of elders) en deze toevoegen aan het Domeinen-gedeelte van je account.

Om een zakelijk e-mailadres van Google Workspace aan te schaffen:

1. Ga naar je zakelijke e-mail in je Wix-account.
  2. Klik op Neem een zakelijk e-mailadres.
    Let op: Als je meer dan één domein hebt, klik je op Neem een zakelijk e-mailadres naast het relevante domein.
  3. Stel het aantal zakelijke e-mails in dat je wilt kopen.
Zakelijke e-mail kopen
  1. Voer je e-mailvoorvoegsel(s) in.
  2. Klik op Doorgaan
  3. Selecteer het Google Workspace-pakket dat je wilt.
  4. Kies een abonnement: maandelijks of jaarlijks
  5. Klik Volgende
  6. Selecteer je betaalmethode en klik op Aankoop verzenden
Belangrijk:
  • Wacht na aankoop van je zakelijke e-mail minimaal vijf minuten voordat je het begint in te stellen.
  • Als je jouw domein via doorverwijzing (pointing) hebt gekoppeld, moet je de MX-records voor Google Workspace handmatig invoeren bij je domeinprovider. Lees meer over Google Workspace MX-recordwaarden.

Stap 2 | Stel je zakelijke e-mail in

Nadat je een zakelijk e-mailadres van Google Workspace bij Wix hebt gekocht, moet je deze instellen met een wachtwoord (en mogelijke aanvullende e-mailadressen) voordat je deze kunt gebruiken.

Om je zakelijke e-mailadres van Google Workspace in te stellen:

1. Ga naar je zakelijke e-mail in je Wix-account.
  2. Klik op Zakelijke e-mail instellen.
  3. Voer een primair e-mailadres in.
  4. Voer een wachtwoord in.
  5. Verifieer je wachtwoord.
  6. (Optioneel) Voer de details voor extra e-mail in de lege e-mailvelden in.
  7. Klik op Volgende.
  8. Bevestig je contactgegevens.
  9. Klik op Verzenden.
Belangrijk:
Zodra je je zakelijke e-mail hebt gekocht en ingesteld, moet je inloggen op je beheerdersaccount voor zakelijke e-mail om de Google Productovereenkomst en Servicevoorwaarden te accepteren. Je hebt geen toegang tot je andere zakelijke e-mailadressen totdat je de overeenkomst hebt geaccepteerd. Mogelijk moet je ook je domein verifiëren als daarom wordt gevraagd.
Zodra je zakelijke account is geactiveerd, zou deze binnen 24 uur volledig functioneel moeten zijn.

Veelgestelde vragen

Wij helpen graag je met al je vragen. Klik op een vraag hieronder om meer te lezen: