Google Workspace: Een domein handmatig verifiëren met Google

Leestijd 2 minuten
Als je domein ooit is gekoppeld aan een andere eigenaar, in Google Workspace of in een Google Workspace reseller-account, kun je een foutmelding als deze ontvangen in je Wix-account:
Om dit probleem op te lossen, moet je het eigendom van je domein verifiëren met behulp van een TXT-record.

Om je domein te verifiëren met een TXT-record:

1. Log in op je Google Beheerdersconsole.
  2. Klik op Domeinen.
    Let op: (Indien verborgen) Klik op Meer bedieningselementen onder aan de Beheerdersconsole en selecteer Domeinen
  3. Klik op Domeinen beheren.
  4. Klik op Beheerdersconsole instellen naast het domein dat je wilt verifiëren.
    Let op: Als je domein niet in de lijst staat, klik je op Een domein toevoegen om een nieuw domein toe te voegen.
  5. Klik op Volgende en vervolgens op Doorgaan om TXT-verificatie te kiezen.
  6. Kopieer het TXT-record.
  7. Voeg de TXT-record toe aan de DNS-records in het TXT-waarde-veld.
  8. Klik op Verifiëren.
    Let op: Als je een bericht ontvangt dat je domein niet kan worden geverifieerd, wacht dan minstens tien minuten en probeer het opnieuw. Het kan enkele pogingen duren voordat je domein is geverifieerd.
Als je je domein hebt geverifieerd met een TXT-record en je je zakelijke Google Workspace-e-mail nog steeds niet kunt instellen, raden we je aan je e-mailgebruikersnaam te wijzigen.
Als je bijvoorbeeld je gebruikersnaam voor e-mail oorspronkelijk had ingesteld op gebruikersnaam@mijnprofessionelewebsite.com, probeer deze dan in te stellen op gebruikersnaam1@mijnprofessionelewebsite.com. Je kunt je gebruikersnaam op elk moment opnieuw bewerken door naar de Google Beheerdersconsole.
Belangrijk:
Als je domein is aan Wix is gekoppeld via doorverwijzing (pointing), heeft je domeinhost de controle over je domein. Neem contact op met je domeinhost en vraag hen om het TXT-record aan hun kant toe te voegen.