Google Search Console: Uitgesloten (crawl-anomalie)

Leestijd 1 minuten
Als je de API-bron "/_api/common-services/notification/invoke" ziet als een gecrawlde URL van je website in Google Search Console, komt dat omdat Google deze op een ongebruikelijke manier heeft geopend. Dit is de reden waarom Google het markeert als een 'crawl-anomalie'.
Pagina's die alleen voor leden of die met een wachtwoord beveiligd zijn kunnen deze fout veroorzaken omdat ze een 403 (Toegang geweigerd-fout) terugsturen wanneer Google ze probeert te crawlen.
Deze API-bron heeft betrekking op de structuur en functionaliteit van je website. Na een poging om het te crawlen, heeft de zoekmachine vastgesteld dat er niets te 'behalen' viel.
Een crawl-anomalie heeft geen invloed op de SEO van je website en je kan dit bericht daarom negeren.