Google Search Console: Gevonden - momenteel niet geïndexeerd

Leestijd 1 minuten
Wanneer je het dekkingsstatusrapport van je website in de Google Search Console controleert, zie je mogelijk dat Google sommige van je URL's heeft gemarkeerd als Gevonden - momenteel niet geïndexeerd.
Dit betekent dat Google deze pagina gevonden heeft, maar besloten heeft hem op dit moment niet te crawlen voor zoekresultaten. Het hoeft niet te betekenen dat je pagina fouten bevat. Het kan betekenen dat Google besloten heeft dat het crawlen van deze pagina je website zou overbelasten en het crawlen verplaatst heeft naar een later tijdstip. Het kan ook betekenen dat je de kwaliteit van de inhoud op de pagina moet verbeteren.
Bekijk de onderstaande stappen om het probleem op te lossen:
  • Bevestig dat de pagina kan worden geïndexeerd door Google door op Test Live URL te klikken in de URL-inspectietool van Google. Lees hoe
  • Zorg ervoor dat je de inhoud van je pagina organiseert en verdeel deze in categorieën/onderdelen met unieke tekst die niet op andere pagina's bestaat. Dubbele inhoud (of zeer vergelijkbare inhoud) die op verschillende pagina's van je website wordt weergegeven, kan ertoe leiden dat deze niet worden geïndexeerd.
  • Zorg dat je subpagina's je zoekwoorden organisch bevatten en er zichtbaar aan gerelateerd zijn.
Tip:
Klik hier om meer te lezen over het optimaliseren van de inhoud van je website voor SEO.