Google Ads via Wix: Een campagne creëren

Leestijd 6 minuten
Maak een Google Ads via Wix-campagne door een stapsgewijs proces op het dashboard van je website te volgen. Gedurende het hele proces vind je tips voor het maken van de best converterende advertentie-inhoud.
Nadat je je advertentiecampagne hebt gelanceerd, worden alle gegevens automatisch gesynchroniseerd met Google Ads op het dashboard van je Wix-website. Het synchroniseert ook met Wix Analytics Marketing-rapporten en het Marketingoverzicht, zodat je al je betaalde en organische marketinginspanningen op één plek kunt zien.
Een screenshot van een voorbeeld van hoe een Google-advertentie eruitziet in de zoekresultaten van Google

Stap 1 | Maak je bedrijf klaar om te adverteren

Voordat je een Google Ads-campagne via Wix maakt, moet je ervoor zorgen dat je de volgende instellingsstappen hebt voltooid om je website geschikt te maken.
  1. Publiceer je website.
  2. Koop een Premiumpakket.
  3. Koppel een eigen domein.
Om te controleren of je bedrijf klaar is om te adverteren, ga je naar Google Ads op het dashboard van je website en voltooi je de checklist. Klik vervolgens op Advertentiecampagne maken.

Stap 2 | Pas je advertentie-instellingen en zoekwoorden aan

Nadat je de installatiestappen hebt voltooid, kies je je advertentie-instellingen, waaronder waar je wilt adverteren en welke zoekwoorden je wilt targeten.

Om je advertentie-instellingen en zoekwoorden aan te passen:

1. Ga naar Google Ads op het dashboard van je website.
  2. Klik zodra je bedrijf klaar is om te adverteren op Advertentiecampagne maken.
    Let op: Als je deze optie niet ziet, controleer dan of je de checklist in stap 1 hebt voltooid.
  3. Klik op de Websitepagina waarnaar je advertentie leidt-dropdown en kies de pagina waarnaar je bezoekers wilt laten navigeren nadat ze op je advertentie hebben geklikt (bijvoorbeeld je Wix Stores-productpagina).
  4. Klik op de Taal-dropdown om de hoofdtaal te kiezen voor de websitepagina die in je advertentie wordt weergegeven. Je kunt slechts één taal kiezen
  5. Kies onder Gerichte locaties waar je wilt adverteren:
    • Specifieke steden, postcodes of regio's: Voer een locatie in het tekstveld in en kies een optie uit de dropdown. Je kunt maximaal tien gebieden toevoegen.
    • In de buurt van een adres: Voer een adres in het tekstveld in en selecteer een straal in de dropdown.
Een screenshot van de dropdown met waar je wilt adverteren met verschillende steden in Californië.
  1. Kies onder Wanneer is je advertentie te zien of je advertentie altijd of op specifieke tijden moet worden weergegeven.
    • Altijd (aanbevolen): De advertentie wordt altijd weergegeven in de zoekresultaten van Google. Dit wordt aanbevolen, aangezien hoe meer je advertentie wordt weergegeven, hoe meer weergaven deze zal krijgen.
    • Op specifieke tijden: Laat je advertentie alleen op bepaalde tijden zien. Dit is aan te raden als je telefoontjes verwacht en tijdens kantoortijden bereikbaar wilt zijn.
      1. Klik op Advertentieschema bewerken
      2. Vink de selectievakjes aan naast de dagen waarop je je advertentie wilt weergeven en kies specifieke tijden voor elke dag.
  2. Voer onder Zoekwoordthema's maximaal 10 zoekwoordthema's in om mensen te helpen je advertentie te vinden in zoekopdrachten. Kies zoekwoorden die passen bij jouw dienst, product of aanbod. Je kunt ook door Google Ads voorgestelde zoekwoorden gebruiken. Lees meer over zoekwoordthema's kiezen.
Een screenshot van het kiezen van zoekwoordthema's voor een Google Ads-campagne met voorgestelde woorden.
  1. Klik op Volgende om je advertentie-inhoud te maken.

Stap 3 | Maak je advertentie-inhoud

Creëer boeiende advertentie-inhoud die bezoekers aanmoedigt om op je website te klikken en deze te bezoeken. Kies drie koppen en twee beschrijvingen. Terwijl je je advertentie-inhoud maakt, kun je rechts een live voorbeeld zien van hoe de advertentie wordt weergegeven in de zoekresultaten van Google.
Belangrijk:
Zorg ervoor dat je koppen en beschrijvingen schrijft die in willekeurige volgorde samen kunnen gaan. Google Ads herschikt en test je inhoud om je advertentie zo goed mogelijk te optimaliseren.

1. Ga naar Google Ads op het dashboard van je website.
  2. Klik op Stap 2 Advertentie-inhoud maken.
  3. Schrijf onder Advertentie-inhoud drie koppen en twee beschrijvingen voor je advertentie. Zorg ervoor dat de inhoud in elke volgorde kan staan. Elke kop mag maximaal 30 tekens lang zijn en elke beschrijving mag maximaal 90 tekens lang zijn.
  4. (Optioneel) Vink het selectievakje aan naast Toon een belknop in je advertentie om een contactnummer op te nemen in je Google-advertentie zodat weergaven contact met je kunnen opnemen.
  5. Klik op Volgende om verder te gaan met het instellen van je advertentiecampagnebudget.
Een screenshot van het Advertentie-inhoud maken-onderdeel van het Google Ads-dashboard.

Stap 4 | Stel je advertentiebudget in en lanceer je campagne

Vervolgens moet je je campagnebudget kiezen. Je budget wordt elke maand toegepast op je totale advertentietegoed dat aan klikken wordt besteed. Hoe hoger je budget, hoe meer je advertenties worden weergegeven op Google.
Hulp nodig bij het bepalen van je budget?
Lees enkele veelgestelde vragen over het kiezen van een budget voor je Google Ads via Wix-campagne.
Nadat je je budget hebt bepaald, kun je betalen en je campagne starten.

Om je advertentiebudget in te stellen en de campagne te lanceren:

1. Sleep de schuifregelaar onder Stel je campagnebudget in om een dagelijkse besteding te selecteren. Onder de dagelijkse uitgaven staat het bedrag dat je maandelijks betaalt voor je Google Ads-abonnement. Je kunt ook zien hoeveel klikken je advertentie met dit budget per dag zou kunnen ontvangen.
Een screenshot van de schuifregelaar voor het dagbudget.
  1. Klik als je je budget hebt ingesteld op Opslaan en betalen.
  2. Vul je betaalgegevens in.
  3. Klik op Aankoop verzenden.

Veelgestelde vragen

Hier vind je enkele veelgestelde vragen over het maken van een Google Ads-campagne via Wix.