Facebook-advertenties en Facebook Pixel & CAPI

Leestijd 2 minuten
Wanneer je Facebook-advertenties via Wix gebruikt om een dynamische advertentiecampagne op Facebook te creëren, verbindt Wix je website automatisch met de Facebook Pixel & CAPI-integratie.
Een Facebook-pixel loskoppelen in Marketing integraties
Deze integratie is vereist voor Wix om campagnes te kunnen creëren. Het loskoppelen ervan kan negatieve gevolgen hebben voor je huidige campagnes, budgetten, en statistieken. Het is niet mogelijk om je pixel los te koppelen als je al een campagne gecreëerd hebt.
Als je je Facebook-advertentieaccount echter net hebt ingesteld en nog geen campagne gecreëerd hebt, kun je de stappen volgen om een Facebook-pixel los te koppelen.
Je kunt activiteit met betrekking tot je Facebook-pixel bekijken op de Gebeurtenisbeheer-pagina van je Facebook Bedrijfsmanager.

De pixel gebruiken voor een campagne op Facebook

Je kunt de Facebook-pixel die Wix voor je heeft gemaakt gebruiken in je campagnes die je op Facebook maakt. Ga naar je Facebook Bedrijfsmanager en voeg het advertentieaccount dat je gebruikt voor campagnes toe aan de pixel.

Om je advertentieaccount toe te voegen:

1. Ga naar Facebook Bedrijfsmanager
  2. Klik in de linkerzijbalk op het 'Alle hulpmiddelen'-pictogram.
  3. Selecteer Bedrijfsinstellingen
  4. Selecteer in de linkerzijbalk Pixels onder Gegevensbronnen.
  1. Selecteer de pixel die aan je website is gekoppeld.
    Let op: Als je meerdere pixels hebt en je weet niet zeker welke je moet kiezen, ga dan naar Marketing integraties en controleer de ID van de pixel.
  2. Klik op Middelen toevoegen.
  1. Selecteer het advertentieaccount dat je gebruikt om advertenties op Facebook weer te geven.
    Let op: Als je het account niet ziet, moet je het toevoegen aan je Bedrijfsmanager.
  2. Klik op Toevoegen