Facebook-advertenties: Beheerdersmachtigingen krijgen voor Facebook Bedrijfsmanager

Leestijd 3 minuten
Voordat je een campagne kunt aanmaken, moet je ervoor zorgen dat je twee afzonderlijke machtigingen hebt aan de kant van Facebook. Alleen een huidige manager of paginabeheerder kan deze machtigingen verlenen via de instellingen van zijn of haar Facebook-account.

Lees meer over:

De rechten die je nodig hebt om een campagne te starten

Om een Facebook-advertentiecampagne op te zetten en te starten met Wix, moet je twee beheerdersrechten van Facebook krijgen. Je moet de beheerder zijn van zowel:
  • De Facebook-bedrijfspagina waar je de campagne wilt uitvoeren
  • De Facebook Bedrijfsmanager gekoppeld aan die pagina
Facebook werkt met een 2-laags toestemmingssysteem om ervoor te zorgen dat elke persoon in het account de toegang heeft die hij of zij nodig heeft. Daarom moet je toegang hebben tot zowel de Facebook Bedrijfsmanager als de specifieke Facebookpagina waar de campagne zal lopen. Lees meer over de rollen en machtigingen van Facebook's Bedrijfsmanager .
Weet je niet zeker of je al de nodige rechten hebt?
Je kunt je huidige paginarol controleren in het 'Paginarollen'-onderdeel van de betreffende Facebook-bedrijfspagina.

Beheerdersrechten krijgen voor de Facebook Bedrijfsmanager

Alleen de huidige manager kan beheerdersrechten geven aan de Facebook Bedrijfsmanager. Vraag hen de onderstaande instructies te volgen om je toe te voegen als admin.

Instructies voor de huidige Bedrijfsmanager om beheerdersrechten te geven:

1. Ga naar Bedrijfsinstellingen in de Bedrijfsmanager.
  2. Klik op Mensen.
  3. Klik op Toevoegen.
  1. Voer het werk-e-mailadres in van de persoon die je wilt toevoegen.
  2. Selecteer Beheerderstoegang als de toegewezen rol.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Kies in de eerste kolom een type asset.
  5. Kies in de tweede kolom de individuele assets die je aan deze toestemming wilt toevoegen.
    Let op: Klik op de Pagina beheren-knop om de persoon in staat te stellen alle assets te beheren en alle beschikbare taken uit te voeren.
  6. Klik op Uitnodigen.
Zodra ze je hebben toegevoegd, ontvang je een uitnodiging per e-mail. Accepteer de uitnodiging om beheerdersrechten in te schakelen.

Beheerdersrechten krijgen voor de Facebook-bedrijfspagina

De tweede toestemming die je nodig hebt om een Facebook-advertentiecampagne te runnen is beheerderstoegang tot de Facebook-pagina waarmee de campagne wordt verbonden. Vraag een huidige paginabeheerder de onderstaande instructies te volgen om je toe te voegen.

Instructies om iemand toe te voegen als Facebook-paginabeheerder:

1. Log in op het betreffende Facebook-account.
  2. Klik vanuit je nieuwsfeed in het linkermenu op Pagina's.
  3. Ga naar je Facebook-bedrijfspagina en klik linksonder op Pagina-instellingen.
  4. Klik in de linkerkolom op Paginarollen.
  5. Begin een naam of e-mail te typen in het tekstvak en selecteer de relevante persoon die verschijnt.
  6. Klik op Editor om een rol te selecteren in het dropdownmenu.
  7. Klik op Toevoegen.
  1. Voer je wachtwoord in om de nieuwe toestemming te bevestigen.
Let op:
Als je nog geen Facebook-vrienden bent met de persoon die je toevoegt als paginabeheerder, moet deze eerst je uitnodiging accepteren voordat hij of zij de Facebook-pagina kan beheren.