Een subdomein aan je Wix-website koppelen

Leestijd 3 minuten
Gebruik subdomeinen om je webpagina's te groeperen onder één herkenbaar hoofddomein. Je kunt elke Wix-website in je account instellen als een subdomein van een andere website waarvan je de eigenaar bent, of deze nu op Wix te vinden is of op een ander platform.
Als je bijvoorbeeld een aparte Wix-website voor je blog hebt, kun je er een subdomein voor maken op 'blog.voorbeeld.com' – 'voorbeeld.com' is je hoofddomein en "blog" is het subdomein dat je hebt gekozen.
Afbeelding die de delen van een URL toont, om te illustreren hoe een subdomein wordt weergegeven in een URL.
Lees in dit artikel meer over:
Voordat je begint:
Je moet je website upgraden met een Premiumpakket een subdomein te kunnen koppelen.

Een subdomein aan je Wix-website koppelen

Bepaal eerst welke Wix-website in je account je als subdomein wilt gebruiken. Voer vervolgens de nieuwe URL in die je aan deze website wilt toewijzen.
De URL die je invoert, is gebaseerd op:
  • Het subdomein van jouw keuze (bijvoorbeeld: blog.mijnwebsite.com)
  • Het hoofddomein waarnaar je wilt linken (bijvoorbeeld: blog.mijnwebsite.com) – dit is het domein dat je al bezit.
Een subdomein koppelen aan een externe website?
Lees hoe je een subdomein koppelt aan een externe bron (bijvoorbeeld een WordPress-blog).

Om een subdomein te koppelen aan je Wix-website:

1. Ga naar Domeinen in je Wix-account.
  2. Klik op Een bestaand domein toevoegen.
  3. Selecteer Je eigen domein koppelen.
Afbeelding van de Domeinen-pagina waarop op Toevoegen en Bestaand domein is geklikt.
  1. Selecteer de website die je als subdomein wilt gebruiken.
  2. Klik op Volgende.
  1. Voer de nieuwe subdomein-URL in voor de website die je hebt gekozen (bijvoorbeeld: 'blog.mijnsite6.com').
    Tip: De URL moet een combinatie zijn van je hoofddomein (bijvoorbeeld: 'mijnsite6.com') en een subdomein naar keuze (bijvoorbeeld 'blog'.)
  2. Klik op Aan de slag.
De flow om een domein te koppelen.
  1. Volg de stappen voor het koppelingstype van je hoofddomein:
    • Als het hoofddomein een Wix-domein is / gekoppeld is via naamservers: Er is geen actie nodig. Het subdomein bevindt zich in hetzelfde Wix-account en eventuele DNS-records worden automatisch toegevoegd.
    • Als het domein via verwijzing (pointing) is gekoppeld of niet is gekoppeld aan Wix: Volg de instructies op het scherm om CNAME-gegevens toe te voegen bij de domeinhost.Let op: Zorg ervoor dat je beide sets CNAME-records toevoegt aan je DNS-records.
Let op:
Het kan tot 48 uur duren voordat je subdomein wereldwijd zichtbaar is. We sturen je een e-mail wanneer je subdomeinkoppeling live is. Lees meer over domeinpropagatie.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over dit onderwerp.