Een subdomein aan een externe bron koppelen

Leestijd 2 minuten
Door een subdomein aan een externe bron te koppelen, kun je andere platforms, zoals een blog, naadloos integreren in je Wix-website. Hierdoor wordt de functionaliteit van je website uitgebreid en krijgen je bezoekers een uitgebreidere online ervaring.
Je kunt bijvoorbeeld een subdomein maken voor een extern gehost blog op blog.mijnprofessionelewebsite.com als je primaire domein (mijnprofessionelewebsite.com) is gekoppeld aan je Wix website.Dit betekent dat wanneer bezoekers op je bloglink klikken, ze naar je blog worden doorgestuurd zonder je website te verlaten.
Beperkingen voor het instellen van een subdomein:
  • Als je hoofddomein via doorverwijzing (pointing) is gekoppeld aan Wix, zijn deze aanwijzingen niet van toepassing. Neem contact op met de domeinhost om het subdomein met hen te maken, aangezien zij de DNS-records hosten.
  • Je kunt geen subdomein in je Wix-account koppelen als het hoofddomein zich in een ander Wix-account bevindt. Je moet het subdomein aanmaken in hetzelfde Wix-account als het hoofddomein.

Om een subdomein aan een externe bron te koppelen:

1. Neem contact op met de host van de externe bron/website (bijvoorbeeld WordPress) en vraag naar de DNS-records die nodig zijn om naar de bron/website te verwijzen.
  2. Ga naar Domeinen-pagina in je Wix-account.
    Let op: Als je meerdere domeinen in je account hebt, scrol je naar het primaire domein van het subdomein dat je koppelt (bijv. mijnprofessionelewebsite.com voor het koppelen van blog.mijnprofessionelewebsite.com).
  3. Klik rechts op het Meer opties-pictogramen selecteer DNS Records beheren.
  1. Voeg de DNS-records toe (zoals A- of CNAME-records) die je van je bron/websitehost hebt ontvangen:
    1. Klik op + Record toevoegen in het relevante A (Host) of CNAME (Aliassen) gedeelte.
    2. Klik in het pop-upbericht op Begrepen.
    3. Bewerk het Hostnaam-veld met de naam van je subdomein (bijv. 'blog'). Bewerk het Waarde (Value)-veld voor elke record dat je moet toevoegen.
      Let op: Laat het Hostnaam-veld leeg als je wordt gevraagd er een @-teken aan toe te voegen.
    4. Klik op Opslaan en vervolgens op Wijzigingen opslaan in het pop-up bericht.
    5. Herhaal stap 4 voor elk DNS-record dat je moet toevoegen.
Let op:
Het kan tot 48 uur duren voordat het subdomein is gepropageerd. Lees meer
Wil je een subdomein aan je Wix-website koppelen?