Een landingspagina creëren

Leestijd 1 minuten

Een landingspagina is een doelgerichte pagina met minimale of geen navigatiemogelijkheden.

Het trekt de aandacht van je bezoekers en zorgen er in de meeste gevallen voor dat ze een bepaalde actie uitvoeren, zoals het klikken op een knop of invoeren van contactgegevens.

Je kunt bijvoorbeeld de volgende pagina's aanmaken:

• Een 'Binnenkort online'-pagina
  • Een 'Onder constructie'-pagina
  • Een landingspagina gericht op het verzamelen van leads

Om een landingspagina te creëren:

1. Voeg een nieuwe pagina toe.
  2. Klik op de betreffende pagina.
  3. Klik op het Meer acties-pictogram.
  4. Klik op Indelingen.
  5. Selecteer Geen koptekst en voettekst.
Tip:

Als je wilt dat de landingspagina de eerste pagina is die mensen zien wanneer ze de URL van je website openen, moet je deze instellen als je homepage.

Let op:
Houd er rekening mee dat als je landingspagina geen kop- of voettekst heeft, dit ook betekent dat deze geen menu heeft. Als je wilt dat bezoekers naar de rest van je website kunnen navigeren, moet je een knop koppelen aan de hoofdpagina van je website.