Een domein verifiëren met Pinterest

Leestijd 2 minuten
Verifieer je domein met Pinterest door een metatag toe te voegen aan je Wix-website. Wanneer je je domein verifieert en de eigendom van je website bevestigt, toont Pinterest je volledige website-URL op je Pinterest-profiel. Pinterest-gebruikers kunnen ook meer te weten komen over je bedrijf.

Stap 1 | Haal je metatag op bij Pinterest

Eerst moet je inloggen op je Pinterest-account en je metatag voor websiteverificatie krijgen.

Om je metatag te krijgen:

1. Ga naar de startpagina van Pinterest.
  2. Log in op je Pinterest-account.
  3. Klik op het uitvouwpictogram naast je profielfoto in de rechterbovenhoek van de pagina.
  4. Selecteer Instellingen
  5. Klik op Geclaimde accounts.
  6. Klik naast Websites op Claimen.
  7. Klik op HTML-tag toevoegen om de HTML-code in het tekstvak te kopiëren.
    Let op: Het formaat van de code moet als volgt zijn: <meta name="p:domain_verify" content="jouw Pinterest-code hier"/>
  8. Laat het tabblad met je Pinterest-account open.

Stap 2 | Voeg de metatag toe aan je Wix-website

Vervolgens moet je je Pinterest-metatag aan je website toevoegen in het Websiteverificatie-gedeelte van het SEO-dashboard van je website.

Om je metatag toe te voegen:

1. Ga in een nieuw tabblad naar je SEO-dashboard.
  2. Selecteer Naar Websiteverificatie onder Tools en instellingen.
  3. Klik op Pinterest om uit te vouwen.
  4. Voer de metatag in onder Siteverificatietag.
De Pinterest-metatag invoeren op de pagina Websiteverificatie in je dashboard
  1. Klik op Opslaan.

Stap 3 | Voltooi de websiteverificatie op Pinterest

De laatste stap is om de verificatie van je website te bevestigen in je Pinterest-account.
  1. Ga terug naar het tabblad met je Pinterest-account.
  2. Klik op Doorgaan.
  3. Voer de URL van je website in het veld in.
De websiteverificatie op Pinterest voltooien
  1. Klik op Verifiëren.
  2. Klik op Klaar.