Een app bouwen

Leestijd 2 minuten
Wix-apps zijn oplossingen die zijn ontworpen om de bestaande zakelijke producten van Wix uit te breiden of gloednieuwe mogelijkheden en waarde toe te voegen voor Wix-gebruikers.
Wix biedt een eersteklas developerplatform waarmee je razendsnel innovatieve oplossingen kunt creëren met een uitgebreide reeks documentatie, krachtige API's, tutorials en codevoorbeelden.
Zodra je je app hebt gebouwd, helpen we je om deze te presenteren en te verkopen aan miljoenen potentiële gebruikers via de Wix Appmarkt, zodat je omzet genreert terwijl je gebruikers helpt succes te boeken.
Lees meer over het bouwen van Wix-apps.

Kies je omgeving

Wix biedt twee omgevingen voor het bouwen van apps: de Wix CLI en Blocks. Je kunt de omgeving kiezen die het beste bij je past.

CLI

Je kunt de Wix CLI voor app-ontwikkeling gebruiken, als alternatief voor het Wix Developers Center, of door het te integreren in je bestaande Developers Center-app. De CLI ondersteunt op React gebaseerde frameworks en biedt alle benodigde tools om krachtige apps te maken. De naadloze integratie en eenvoudige installatie vereisen minimale configuratie, waardoor het een gemakkelijke keuze is voor je ontwikkelingsbehoeften.

Blocks

Ontwerp en bouw herbruikbare full-stack applicaties en UI-componenten met Wix Blocks. Blocks biedt app-ontwikkelaars probleemloze implementatie- en releaseflows, backend-logica en databases zonder serveronderhoud. Het wordt geleverd met de krachtige indelings- en ontwerptools van Wix om je te helpen responsieve, precieze en mooie widgets en pagina's te bouwen.
Let op:De Wix CLI en Blocks zijn ontworpen om de ontwikkeling van Wix-apps te optimaliseren. Je kunt apps echter ook in elke omgeving maken die je wilt.

Kies je API

Wix biedt drie API's voor het bouwen van apps: de REST API, de JavaScript SDK en Velo. Met behulp van deze API's kan je app communiceren met websitefuncties zoals eCommerce, betalingen, CRM en CMS.
  • REST: De REST API geeft je toegang tot zakelijke Wix-oplossingen en deze beheren vanaf elk platform.
  • JavaScript SDK: De JavaScript SDK biedt functionaliteit waarmee je zakelijke Wix-oplossingen kunt openen en beheren vanuit JavaScript-applicaties.
  • Velo: Velo by Wix is een JavaScript-bibliotheek waarmee je zowel frontend- als backend-code voor Blocks-apps kunt schrijven.
Je kunt apps bouwen met de Wix CLI met behulp van de JavaScript SDK en REST. Je kunt apps bouwen met Blocks met behulp van Velo.

Beheer je app in het Developers Center

Het Wix Developers Center is de alles-in-één hub voor het beheren van je apps, het testen van hun functionaliteit en het monitoren van hun prestaties.
  • Koppelen: Stel OAuth en machtigingen en webhooks in.
  • Bouwen: We bieden een set tools en kant-en-klare extensies om je te helpen snel apps te bouwen en uit te brengen. Je kunt automatiseringen maken en extensietemplates gebruiken voor embedded scripts, dashboardpagina's en widgets.
  • Beheren: Reageer op beoordelingen, controleer analyses, verwerk terugbetalingen en breng onderweg wijzigingen aan in je live app.
  • Verkopen: Laat de beste functies van je app zien door je Appmarkt-vermelding in te stellen en promotionele assets te maken. Je kunt ook de prijzen van je app instellen

Aan de slag

Bezoek ons documentatieportaal voor ontwikkelaars om meer te lezen over het bouwen van Wix-apps.