Editor X: Een Teamaccount instellen om samen te werken en je bibliotheken te delen

Leestijd 3 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Stel een Teamaccount in om samen te werken en je ontwerpbibliotheken te delen met teamleden.

In een Teamaccount nodig je teamleden uit en wijs je rollen en machtigingen toe die van toepassing zijn op alle websites in je account. Teamleden hebben toegang tot je gedeelde bibliotheken, welke rollen je ze ook geeft. Om je werk zo veilig en efficiënt mogelijk te houden, maakt elk teamlid eigen afzonderlijke inloggegevens aan.
Belangrijk:

Om een Teamaccount in te stellen:

1. Word lid van het specialistenprogramma
  2. Log in op je account en klik bovenaan op Specialistendashboard.
  3. Klik links op het Instellingen-tabblad.
  4. Klik op Team opzetten.
  5. Kies een naam en een logo voor je team.
  6. Klik op Klaar.
  7. Klik rechtsboven op + Mensen uitnodigen om je teamleden toe te voegen.
  8. Vul de e-mailadressen van je teamleden in.
    Let op: Scheid elk e-mailadres met een komma (,) om meerdere mensen uit te nodigen.
  9. Selecteer de rol(len) die je aan je teamleden wilt toewijzen:
    Let op: Klik op + Nieuwe rol creëren onderaan de lijst om een aangepaste rol te maken.
    • Algemene rollen:
      • Accountbeheerder (mede-eigenaar): Heeft toegang tot het volledige account, inclusief facturering, domeinen en het uitnodigen van mensen, maar kan het account niet sluiten.
      • Websitebeheer: Kan websites beheren en bewerken, inclusief instellingen, apps en medewerkers, maar kan geen betaalinformatie bewerken, websites verwijderen of dupliceren.
      • Webdesigner: Kan websites bewerken, instellingen en apps beheren, maar heeft geen toegang tot Inbox, contacten en andere gevoelige informatie.
      • Backofficemanager: Heeft toegang tot het dashboard om website-instellingen en apps te beheren, maar kan geen websites bewerken.
    • Factureringsrollen:
      • Factuurbeheerder: Kan aankopen doen, abonnementen beheren, betaalmethoden toevoegen en domeinen koppelen.
      • Domeinbeheerder: Kan domeinen koppelen en beheren, maar geen aankopen doen.
    • Blogrollen:
      • Blogeditor: Kan het blog volledig beheren, maar andere delen van je account niet.
      • Blogschrijver: Kan blogberichten schrijven, maar kan geen categorieën maken of beheren.
    • Betalingsrollen:
      • Betaalbeheerder: Heeft volledige toegang om een Wix Payments-account te beheren en om externe betaalproviders te koppelen. Dit omvat toegang tot persoonlijke informatie, belastingdocumenten en bankgegevens. Ze kunnen je website niet bewerken, verwijderen of dupliceren.
      • Financieel manager: Kan tegoeden in het account beheren en betalingen, uitbetalingen en vereffeningsrapporten bekijken in Wix Payments.Ze kunnen ook terugbetalingen uitvoeren en terugvorderingen betwisten.Ze kunnen je website niet bewerken, verwijderen of dupliceren.
      • Manager betaalopties: Kan betaalmethoden koppelen en beheren onder Wix Payments, evenals externe betaalproviders.Ze kunnen je website niet bewerken, verwijderen of dupliceren.
      • Betaalmanager: Kan klantbetalingen bekijken en beheren, maar kan geen website bewerken, verwijderen of dupliceren.
Het menu om mensen uit te nodigen voor rollen
  1. Klik op Uitnodiging versturen.
Let op:
  • Zodra een teamlid je uitnodiging accepteert, maken ze een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord aan waarmee ze toegang krijgen tot alle websites in je account.
  • Wanneer je je aanmeldt voor een nieuw account, moeten je teamleden een e-mailadres gebruiken dat momenteel niet wordt gebruikt om in te loggen op een Wix- of Editor X-account. Lees meer