Editor X: De AI Text Creator gebruiken

Leestijd 2 minuten
Editor X schakelt over naar Wix Studio, ons nieuwe platform voor bedrijven en freelancers.Lees meer over Wix Studio
Maak gebruik van de kracht van AI om tekst voor je website te schrijven. Op basis van de informatie die je over jezelf en je bedrijf invoert, kan de AI Text Creator titels en hele paragrafen genereren in het onderwerp van je keuze.
Let op:
Deze functie is nog niet voor iedereen beschikbaar.

Stap 1 | Voer de relevante informatie voor je tekst in

Selecteer een tekstvak in je Editor om aan de slag te gaan. Je hebt dan toegang tot de AI Text Creator om titels of paragrafen te genereren op basis van de gegevens die je invoert.

Om informatie in te voeren voor de AI gegenereerde tekst:

1. Voeg een nieuw tekstvak toe of selecteer een bestaande in de Editor.
  2. Klik op AI-tekst maken.
  3. Voer je bedrijfstype in.
  4. (Optioneel) Voer je bedrijfsnaam in.
  5. Selecteer een teksttype: Titel of Paragraaf
  6. Selecteer een onderwerp in de dropdown.
    Tip: Je kunt Overige kiezen om je eigen onderwerp in te voeren.
  7. (Optioneel) Voeg andere relevante informatie toe aan de tekst onder Wat wil je vermelden?
  8. Klik op Tekst maken.
Een screenshot van een tekstvak van de maker van de AI-tekst, met de relevante informatie ingevoerd

Stap 2 | Bekijk en gebruikt een tekstsuggestie

Nadat je op Tekst maken hebt geklikt, krijg je drie tekstopties om uit te kiezen. Alle opties zijn gebaseerd op de informatie die je verstrekt, maar zijn geschreven in iets andere stijlen. Zodra je een optie hebt gekozen die je bevalt, kun je deze toepassen op het huidige tekstvak of deze kopiëren voor later gebruik.

Om een tekstsuggestie te bekijken en gebruiken:

1. Bekijk de tekstopties en beslis welke je wilt gebruiken.
  2. Kies wat je vervolgens wilt doen:
    • Tekst gebruiken: Pas deze tekst toe op het tekstvak dat je hebt geselecteerd.
    • Tekst kopiëren: Kopieer de tekst naar je klembord.
  3. (Optioneel) Klik op Tekst bewerken om wijzigingen aan te brengen in de door AI gegenereerde tekst.
Beviel de suggesties niet?
Je kunt de eerder ingevoerde informatie verfijnen door linksboven op het Terug-pictogramte klikken.
Een GIF die laat zien hoe je een AI-tekstsuggestie toepast op het gekozen tekstvak in de Editor