E-mailmarketing: E-mailcampagnes opslaan en hergebruiken

Leestijd 3 minuten
Sla de ontwerpen van je e-mailcampagne op, zodat je ze niet elke keer opnieuw hoeft te maken. Maak je ontwerpproces zo efficiënt mogelijk en maak een template van de campagnes die je bouwt om steeds opnieuw te gebruiken. Je kunt ook aangepaste kleuren die je maakt opslaan om in je campagnes te gebruiken.
Lees in dit artikel meer over:

E-mailontwerpen opslaan en hergebruiken

Sla de ontwerpen van je e-mailcampagne op als template om ze steeds opnieuw te gebruiken. Nadat je je e-mail hebt gemaakt, kun je het ontwerp opslaan als een template.

Om een e-mailontwerp op te slaan:

1. Ga naar E-mailmarketing op het dashboard van je website.
  2. Klik naast de betreffende e-mail op het Meer acties-pictogram
  3. Selecteer Opslaan als template.
Een screenshot met de optie Opslaan als template voor een e-mailcampagne.
  1. Voer een naam in voor je template.
  2. Klik op Template opslaan.
Volgende
Je template is nu beschikbaar voor gebruik. Lees meer over het bouwen van je e-mailcampagnes met behulp van een template.

Een aangepaste kleur opslaan

Sla tot zes kleuren op om ze opnieuw te gebruiken in alle e-mailcampagnes op je website, op knoppen, scheidingslijnen en meer. Als je een opgeslagen kleur wilt verwijderen, sla dan meer opgeslagen kleuren op totdat de kleur die je niet wilt, wordt vervangen door een nieuwe opgeslagen kleur.

Om een kleur in je campagne op te slaan:

1. Ga naar E-mailmarketing op het dashboard van je website.
  2. Klik naast een bestaande campagne op Bewerken of maak een nieuwe campagne.
  3. Klik in het template op een tekstelement.
  4. Klik in het linkerpaneel op het Kleur-pictogram
  1. Selecteer een aangepaste kleur of voer een HEX-waarde in het tekstvak in.
  2. Klik naast het HEX-nummer op het Kleur toevoegen-pictogram
  1. Klik op het vinkje om het kleurenpaneel te sluiten.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder voor meer informatie over het opslaan en hergebruiken van je e-mailcampagnes.