Digital Services Act: Kennisgeving over inhoudsmoderatie en gebruikersaantallen

Leestijd 2 minuten
De nieuwe EU-wetgeving voor digitale diensten, de Digital Services Act (DSA) heeft tot doel een veiligere digitale ruimte te creëren waar de fundamentele rechten van gebruikers worden beschermd. Dit zijn waarden die Wix deelt. Bij Wix doen we er alles aan om onze gebruikers een veilig en gastvrij platform te bieden.
De inhoudsrichtlijnen van Wix.com bestaan uit 3 fundamentele pijlers:
  • Wix is een krachtige tool die iedereen de vrijheid geeft om de meest uiteenlopende inhoud via internet te creëren, uit te drukken en te publiceren.
  • Bij Wix is het onze eerste prioriteit om ervoor te zorgen dat onze medewerkers, gebruikers, en gebruikers van gebruikers zich veilig voelen.
  • Volgens ons beleid moeten gebruikers gelijk worden behandeld.
Als onderdeel van deze toewijding nemen we zowel proactieve als reactieve maatregelen om inhoud te modereren om ervoor te zorgen dat inhoud op ons platform voldoet aan ons beleid en onze richtlijnen.

Proactieve maatregelen

Op basis van de 'Barmhartige Samaritaan'-bepaling die is uiteengezet in de DSA, voert Wix vrijwillig onderzoek uit om illegale inhoud te identificeren en ertegen op te treden. We doen dit door een combinatie van geautomatiseerde tools en menselijke beoordeling toe te passen om proactief inhoud op ons platform te modereren.
Onze geautomatiseerde tools zijn ontworpen om ons uiterste best te doen om specifieke illegale activiteiten te identificeren, zoals:
  • Materiaal met seksueel misbruik van kinderen (Child Sexual Abuse Material, ofwel CSAM): Eenmaal geïdentificeerd, beoordeelt ons team van getrainde moderators en onderneemt indien nodig actie op verdachte inhoud.
  • Phishers en frauduleus gedrag: Op basis van specifieke patronen streven we ernaar accounts te identificeren die als primair doel hebben om enige vorm van webvervalsing uit te voeren. Dit omvat het publiceren van kwaadaardige websites of het misleiden van bezoekers om gevoelige informatie zoals wachtwoorden, accountgegevens of creditcardnummers op te geven.

Reactieve maatregelen

Daarnaast hanteert Wix de volgende reactieve maatregelen:
  • Communicatiekanalen: Wix biedt kanalen waarmee zowel individuen als wetshandhavingsinstanties inhoud kunnen melden die vermeend in strijd is met de wet en/of onze voorwaarden en ons beleid.
  • Moderatie: We bieden doorlopende training en ondersteuning om ervoor te zorgen dat onze moderators over de nodige vaardigheden en kennis beschikken om inhoud effectief te modereren.

Hoe kun je contact met ons opnemen?

Als je een individu bent en inhoud in onze diensten aantreft waarvan je denkt dat deze illegaal is of onze voorwaarden en ons beleid schendt, kun je dit mogelijke misbruik melden.
Als je een openbare wetshandhavingsinstantie vertegenwoordigt, kun je je verzoeken naar het volgende e-mailadres sturen: subpoenas@wix.com

Aantal Europese gebruikers onder de Digital Services Act voor Wix.com

De Digital Services Act vereist dat Wix informatie publiceert over de gemiddelde maandelijkse actieve ontvangers van onze dienst.
In de periode van zes maanden tussen 1 juli 2023 en 31 januari 2024 had Wix.com ongeveer 1 miljoen maandelijkse ontvangers van onze diensten in de Europese Unie.