De wijzigingen in het spampreventiebeleid van Gmail en Yahoo begrijpen

Leestijd 3 minuten
Vanaf 1 februari 2024 stellen Gmail en Yahoo een nieuw e-mailbeveiligingsbeleid in voor de afzenders van bulkmail. Je moet hieraan voldoen, zodat alle e-mailcampagnes hun doelgroep bereiken en niet in de spam terechtkomen.
Voor elk aangepast domein dat buiten Wix is gekocht, moet handmatig een DMARC-record worden ingesteld.
Wix regelt het grootste deel van het nieuwe beleid namens jou, maar er is enige actie van jouw kant vereist.
Belangrijk:
Als je een door Wix gekocht of openbaar domein hebt, hoef je niet handmatig een DMARC-record in te stellen. Dit wordt door Wix voor je afgehandeld en er is geen actie van jouw kant vereist.

Wat verandert er en wat moet ik doen?

1. Verifieer het afzendermailadres: Voor elk aangepast domein dat buiten Wix is gekocht, moet een DMARC-record worden ingesteld. Aangepaste domeinen moeten een DMARC-beleid hebben om te voldoen aan het nieuwe spampreventiebeleid. Als je een aangepast domein hebt, moet je actie ondernemen en de onderstaande stappen volgen om je DMARC-record in te stellen.
  2. Schakel eenvoudig uitschrijven in: Alle verzonden e-mails moeten uitschrijven met één klik ondersteunen om te voldoen aan het nieuwe beleid. E-mails die door Wix worden verzonden, ondersteunen uitschrijven met één klik en je hoeft niets te doen.
  3. Stuur alleen e-mails die gebruikers willen: Je moet ervoor zorgen dat je e-mails onder een nieuw ingestelde spamdrempel blijven die van kracht wordt met het nieuwe beleid. Lees meer over de best practices voor naleving van Wix e-mailmarketing om spam te verminderen.

Wat is een DMARC-record en waarom is het nodig?

DMARC is een open e-mailverificatieprotocol dat helpt bij het beschermen van afzenders en ontvangers van e-mails tegen geavanceerde bedreigingen die de bron kunnen zijn van een datalek via e-mail. CNAME 5 is de naam van het nieuwe authenticatierecord dat je DMARC-record zal instellen.

DMARC zorgt ervoor dat e-mails echt afkomstig zijn van het domein waar ze beweren vandaan te komen, door de uitlijning van de SPF (Sender Policy Framework) en DKIM (DomainKeys Identified Mail)-records te controleren. Een DMARC-record is een TXT-record in de DNS-instellingen van je domein.

Het instellen van een DMARC-record zorgt ervoor dat alleen legitieme e-mails van hun domein de inbox bereiken, wat hun afzenderreputatie en afleverpercentages helpt verbeteren.
Let op:
Als er geen DMARC is ingesteld, bestaat het risico dat dit domein niet wordt beschermd tegen phishing en spoofing.

Hoe kan ik mijn DMARC-record instellen?

De eerste stap om je persoonlijk domein handmatig te verifiëren is het lokaliseren van de DNS-records die door Wix worden verstrekt. Je kunt deze vinden in je E-mailmarketing-dashboard of bij het aanmaken van een automatisering met 'Een e-mail versturen' als vervolgactie. Voordat je de records kunt bekijken, moet je eerst je e-mailadres bevestigen met een bevestigingscode.

Zodra je de DNS-records (inclusief het CNAME 5-record, dat ervoor zorgt dat je DMARC-record is ingesteld) die door Wix zijn verstrekt, hebt, ga je naar je externe domeinprovider (bijvoorbeeld GoDaddy.com) en plak deze records in de relevante velden.

Nu je zowel je Wix-records als de DNS-instellingen van je domeinprovider hebt geopend, kopieer je de CNAME-records van Wix en plak je deze in de overeenkomstige velden van je domeinproviderinstellingen. Lees hoe je je aangepaste domein verifieert

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over het nieuwe verzenden van beveiligingsupdates.