De Google Drive-app toevoegen en instellen

Let op:
De Google Drive-app heeft de Google Docs-app vervangen.
Met de Google Drive-app kun je elk bestand of elke map die je op je Google Drive hebt, weergeven. Verbind de app simpelweg met je Google Drive en selecteer wat je wilt weergeven.
Belangrijk:
  • Zakelijke accounts: Je kunt een zakelijke Google G Suite-account koppelen, maar je kunt alleen bestanden of mappen weergeven als je organisatie toestaat dat bestanden en mappen "Openbaar op het internet" staan. Lees meer
  • Bestandstypen: Je kunt Google-bestanden weergeven (bijv. Google Sheets, enz.) of niet-Google-bestanden die je uploadt naar Google Drive (bijv. een Microsoft Word-bestand enz.).
  • Machtigingen: Bewerkingsrechten kunnen alleen worden gegeven voor Google-bestanden. Je kunt websitebezoekers niet toestaan andere bestanden te bewerken die je naar je Google Drive hebt geüpload (bijvoorbeeld een Microsoft Word-bestand). Deze bestanden zijn altijd alleen-lezen.

Om de Google Drive-app toe te voegen en in te stellen:

1. Open de Appmarkt:
    • Editor: Klik aan de linkerkant van de Editor op het Apps toevoegen-pictogram .
    • Editor X: Klik op het Appmarkt-pictogram op de bovenste balk van Editor X.
  2. Typ 'Google Drive' in de zoekbalk en selecteer Google Drive in het drop-down menu.
  3. Klik op Toevoegen aan website.
  4. Klik op OK.
  5. Klik om de app in je Editor te selecteren.
  6. Klik op Instellingen.
  7. Klik op Account koppelen.
  8. Meld je aan bij je Gmail-account en klik op Toestaan.
  9. Selecteer een bestand om weer te geven:
10. Bewerk je instellingen:
11. Pas het app-ontwerp aan:
Tip:
Om te lezen hoe je kunt beperken wie toegang heeft tot de Google Drive-pagina van je website, klik hier.