Belastinggroepen maken met de handmatige belastingmethode

Let op:
  • Belastinggroepen zijn beschikbaar voor Wix Stores en Wix Restaurant Orders (Nieuw).
  • Belastinggroepen zijn momenteel niet beschikbaar bij Wix Bookings.
Om een belastinggroep te maken, voer je simpelweg een naam in en klik je op Toevoegen. Wanneer je klaar bent, kun je een tarief invoeren voor elk van je locaties en items toevoegen aan de belastinggroep.
Screenshot van het pop-upvenster dat verschijnt nadat je op Aangepaste groep toevoegen klikt. Hier kun je een groepsnaam invoeren en op Toevoegen klikken
In dit artikel lees je hoe je:

Een belastingtarief invoeren voor elke locatie

Nu je je belastinggroep hebt, kun je er een tarief aan toewijzen in elk van je belastinglocaties.
Als je bijvoorbeeld belasting moet innen in Nederland en België, maar alleen Nederland een speciaal tarief heeft voor je belastinggroep, voer je het speciale tarief voor Nederland in en het normale tarief in België.
Als alternatief, als Nederland en België beide verschillende speciale belastingtarieven hebben, kun je de belastinggroep toevoegen aan Nederland en het relevante tarief toewijzen (bijvoorbeeld 5%). Selecteer vervolgens België, voeg daar de belastinggroep toe en voeg het relevante belastingtarief toe (bijvoorbeeld 8%).
Belangrijk:
Wanneer je een nieuwe belastinggroep maakt, wordt deze toegevoegd aan elke locatie en krijgt deze een standaardtarief van 0%. Zorg ervoor dat je het juiste tarief voor elke locatie invoert.

Om tarieven voor belastinggroepen in te voeren:

1. Ga naar je Belasting-instellingen op het dashboard van je website.
  2. Selecteer een locatie.
  3. Voer het belastingtarief in voor de groep die je hebt gemaakt (bijvoorbeeld autozitjes).
  4. Klik op Opslaan.
  5. Selecteer elke andere locatie en voer een tarief in voor deze groep.
    Let op: Als je geen tarief invoert, worden de items in de belastinggroep belast tegen 0%.
Na het instellen zie je mogelijk zoiets als de onderstaande voorbeeldafbeelding. Het standaard belastingtarief op deze locatie is ingesteld op 10%. Daarnaast is er een fiscale eenheid voor autozitjes met een belastingtarief van 5%.
Voorbeeld van de lijst met belastingtarieven die iemand op een locatie kan zien. Inclusief producten, verzendkosten en de belastinggroep voor autozitjes

Items aan een belastinggroep toewijzen

Nu je belastinggroepen zijn ingesteld, kun je items aan je groepen toewijzen. Als je bijvoorbeeld een belastinggroep hebt gemaakt voor kinderkleding, voeg je alle relevante kinderkledingproducten die je verkoopt aan die groep toe.

Om items aan een belastinggroep toe te voegen:

Kies de items die je aan een belastinggroep wilt toevoegen: