CMS: Naar meerdere items in één verzamelingsveld verwijzen

Leestijd 1 minuten
Een verwijzingsveld maakt een verbinding tussen een item in de ene verzameling en een item in een andere verzameling. Een verwijzingsveld voor meerdere items is vergelijkbaar met een verwijzingsveld, behalve dat je naar meer dan één item uit een andere verzameling kunt verwijzen.

Velden met meerdere verwijzingen creëren een tweerichtingsverbinding tussen verzamelingen. Dit betekent dat wanneer je een verwijzingsveld voor meerdere items in verzameling A maakt dat naar verzameling B verwijst, automatisch een overeenkomstig verwijzingsveld voor meerdere items wordt gemaakt in verzameling B dat verwijst naar verzameling A.

Om een veld met meerdere verwijzingen te maken:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de verzameling.
  3. Klik op het Toevoegen-pictogramom een nieuw veld aan te maken.
  4. Selecteer Verwijzing of Meerdere verwijzingen als het veldtype.
  5. Voer een Veldnaam in.
  6. Selecteer onder Verzameling waarnaar wordt verwezen naar welke verzameling je wilt verwijzen.
  7. Klik op Opslaan
Een screenshot van het toevoegen van een veld met meerdere verwijzingen als veldtype gemarkeerd.
Tip:
Lees na het instellen van je verwijzingsveld voor meerdere items hoe je inhoud uit meerdere inhoudsverzamelingen kunt weergeven met behulp van verwijzingsvelden.