CMS: Een index voor je verzameling toevoegen

Leestijd 2 minuten
Zie je verzameling als een database vol informatie. Deze informatie is je inhoud. Om je inhoud op een pagina te laten verschijnen, vindt het CMS (Content Management System) deze door een database-zoekopdracht uit te voeren. Hoe meer inhoud je hebt, hoe langer het duurt voordat het CMS vindt wat het zoekt.
De gebruikersinvoer heeft ook gevolgen voor de database-zoekopdrachten. Een pagina kan een dropdown-invoer hebben om een lijst van opties uit een verzameling weer te geven. Wanneer websitebezoekers op de dropdown klikken, doorzoeken zij je verzameling (of database).
Een index (of database-index) brengt de structuur van je gegevens in kaart. Op die manier heeft een gegevenszoekopdracht een snelkoppeling naar de gezochte informatie. Het terugvinden van gegevens gaat sneller omdat niet telkens de hele database doorzocht hoeft te worden.
Als je verwacht dat je verzameling veel items zal bevatten, zal een index de tijd die nodig is voor het zoeken naar gegevens verminderen. Dit verbetert de ervaring van de eindgebruiker.

Om een index voor je verzameling op te zetten:

1. Ga naar je CMS op het dashboard van je website.
  2. Klik op de betreffende verzameling.
  3. Klik op Meer acties.
Een screenshot van een verzameling in de Content Manager, met de Indexen-optie
  1. Klik op Indexen.
  2. Klik op + Nieuwe index.
  3. Typ een naam voor je index in het Indexnaam-veld.
  4. Klik op de Type-dropdown om een normale of unieke index te selecteren:
    • Standaard: Maak een index met maximaal drie velden met een gevarieerde reeks waarden. Velden met een klein waardebereik, zoals booleans, zijn geen goede indexen. Klik op de Kies een veld-dropdown en selecteer een veld waarop je je index wilt baseren. Klik op Veld toevoegen om meer velden toe te voegen.
    • Uniek: Maak een index met velden die geen dubbele waarden hebben (bijv. ID-nummer of e-mailadres). Een unieke index is beperkt tot 1 veld. Klik op de Kies een veld-dropdown en selecteer een veld waarop je je index wilt baseren. Lees meer over unieke indexen in Velo by Wix.
  5. Klik op de Sorteren-dropdown om voor elk veld Aflopend of Oplopend te kiezen.
  6. Klik op Opslaan.
Volgende:
Lees meer over Indexen en Wix-gegevensverzamelingen in Velo by Wix.