Een buiten Wix gekocht e-mailadres koppelen

Leestijd 5 minuten
Je kunt een buiten Wix gekocht e-mailadres aan je website koppelen door de DNS-records van je e-mailprovider aan je account toe te voegen. Hierdoor kun je je huidige e-mailprovider blijven gebruiken met je domein.
Wanneer je een domein aan je Wix-account koppelt, controleert Wix automatisch de Mail Exchange-records (MX) van je domein en voegt deze toe aan je Wix-account. Dit zorgt ervoor dat je e-mail naadloos blijft werken. Als je geen e-mails meer ontvangt op je eigen e-mailadres nadat je een extern domein hebt gekoppeld, moet je de juiste records bij je provider bevestigen en de stappen in dit artikel volgen om ze bij te werken.
Voordat je begint:
Zorg ervoor dat je domein is gekoppeld via naamservers en niet via doorverwijzing (pointing). Is je domein gekoppeld via doorverwijzing? Neem dan contact op met je domeinhost (niet Wix), om de DNS-records van je e-mailprovider te configureren. Lees hoe je de koppelingsmethode van je domein wijzigt
Belangrijk:
Door je e-mail aan Wix te koppelen of je MX-records bij te werken, wordt de eigendom van je e-mailaccount niet overgezet naar Wix. Het koppelt je postvak zodat je e-mails kunt blijven verzenden en ontvangen op je zakelijke e-mailadres. Je blijft je zakelijke e-mailfacturering beheren via je e-mailprovider (niet Wix).
In dit artikel lees je hoe je:

E-mail koppelen door je provider te kiezen

Wix biedt een lijst met populaire e-mailhosts om uit te kiezen. Je kunt je provider uit de lijst selecteren om je MX-records automatisch op te slaan in je account.
Tip:
We raden aan te controleren of de records die we automatisch toevoegen correct zijn. Je e-mailprovider kan de records bevestigen die nodig zijn om je e-mail te koppelen.

Om te koppelen door je e-mailprovider te selecteren:

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogram.
  3. Selecteer Koppel een e-mailadres dat buiten Wix is gekocht of MX-records bewerken.
    Let op: Als je geen van deze opties ziet, is je domein mogelijk niet toegewezen aan een website. Je moet het domein eerst aan je website toewijzen
Een screenshot van de Domeinen-pagina die laat zien hoe je naar het 'Koppel een e-mail die buiten Wix gekocht is'-gedeelte navigeert.
  1. Selecteer je provider in de dropdown en klik op Opslaan.
    Let op: Als je provider niet in de lijst staat, selecteer je Overig en lees je het volgende gedeelte van dit artikel voor instructies.
Zie je je e-mailprovider niet in de lijst?
Als je provider niet in de lijst staat, kun je hen om hun DNS-records vragen en ze handmatig toevoegen door in stap 4 Overig te selecteren. Je moet de MX-records van je e-mailprovider bij hen ophalen, evenals alle andere DNS-records die ze nodig hebben om je e-mail te koppelen. Je kunt dan de stappen volgen om je e-mail handmatig te koppelen met behulp van de records die ze je verstrekken. Klik hieronder voor een e-mailtemplate die je kunt gebruiken wanneer je contact opneemt met je e-mailprovider.

E-mail koppelen door MX- en andere DNS-records in te voeren

Je kunt MX-records of andere DNS-records handmatig toevoegen. Misschien wil je dit doen als je e-mailprovider je specifieke MX-records heeft gegeven die nodig zijn om je e-mail te koppelen.
Bij sommige e-mailproviders moet je extra DNS-records toevoegen. Als je wordt gevraagd dit te doen, volg dan de stappen hier om andere DNS-records toe te voegen (naast MX-records).

Om de MX- en andere DNS-records van je provider toe te voegen:

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogram.
  3. Selecteer Koppel een e-mailadres dat buiten Wix is gekocht of MX-records bewerken. Let op: Als je geen van deze opties ziet, is je domein mogelijk niet toegewezen aan een website. Je moet het domein eerst aan je website toewijzen.
  4. Selecteer Overig in de lijst.
  5. Klik op het Verwijst naar-veld en voer het e-mailserveradres van je MX-record in.
    Let op: Het Hostnaam-veld kan niet worden bewerkt. Het is momenteel niet mogelijk om een zakelijk e-mailadres aan een subdomein te koppelen in Wix.
Een screenshot die laat zien waar je het e-mailserveradres van je MX-record moet invoeren.
  1. (Als je meerdere MX-records hebt) Voeg de aanvullende MX-records toe:
    Let op: Voer het record met de laagste prioriteitswaarde als eerste in. De prioriteitswaarden hoeven niet overeen te komen met de aanwijzingen van je provider, maar ze moeten wel in dezelfde volgorde staan.
    1. Klik op + Nog een toevoegen.
    2. Klik op het Verwijst naar-veld, en voer het e-mailserveradres van het volgende MX-record in.
    3. Herhaal de vorige twee stappen voor elk extra MX-record dat je moet toevoegen.
    4. Klik op Opslaan.

Om andere DNS-records toe te voegen (indien nodig):

1. Ga naar de Domeinen-pagina in je Wix-account.
  2. Klik naast het betreffende domein op het Domeinacties-pictogramen selecteer DNS Records beheren
Een screenshot die laat zien hoe je DNS-records beheert.
  1. Scrol naar het recordtype dat je wilt toevoegen (bijvoorbeeld CNAME of TXT), en klik op + Record toevoegen.
Een screenshot die laat zien hoe je extra records kunt toevoegen. Deze voorbeelden laten zien hoe je een TXT-record kunt toevoegen.
  1. Voer het DNS-record in de relevante velden in.
    Let op: Als je wordt gevraagd om een @-teken toe te voegen aan het Hostnaam-veld, laat het veld dan leeg.
  2. Klik op Opslaan.
  3. Herhaal stap 3-5 hierboven om extra DNS-records toe te voegen.
Belangrijk:
  • Het kan tot 48 uur duren voordat dit proces is voltooid terwijl de nieuwe records worden gepropageerd.
  • We kunnen geen ondersteuning bieden bij het instellen van je e-mailadres in Outlook. Je kunt informatie vinden over het instellen van Outlook op de ondersteuningspagina van Microsoft.
Wil je een gepersonaliseerd e-mailadres voor je bedrijf?