Branded App by Wix: Beschrijvingen voor winkelvermeldingen maken

Leestijd 4 minuten
Maak beschrijvingen voor winkelvermeldingen voor je branded app die verschijnen in de app-stores van Apple en Google Play. Deze beschrijvingen zijn de belangrijkste manier om met je publiek te communiceren over de functionaliteit en voordelen van je app voordat ze deze downloaden. Het toevoegen van beschrijvingen voor winkelvermeldingen is de laatste stap van het registreren van je app voordat je deze ter beoordeling indient.

Stap 1 | Voeg je app-gegevens toe

Maak de hoofdwinkelbeschrijving voor je app, inclusief de exacte manier waarop je app-naam zal worden weergegeven, het vermeldingspictogram van je app en promotietekst.
Let op:
De informatie die je toevoegt bij het maken van je winkelvermeldingen is van toepassing op zowel Apple's App Store als Google Play. Om verschillende details voor elke app store toe te voegen, schakel je de schakelaar onder App-gegevens uit.

Om je app-gegevens toe te voegen:

1. Ga naar je Winkelvermeldingen-tabblad van je Branded App-dashboard.
  2. Klik op de App-gegevens-dropdown en pas je app-gegevens aan:
    1. App-vermeldingsnaam: Voeg je app-naam precies toe zoals deze moet worden weergegeven in zowel Apple's App Store als Google Play. Lees meer over de richtlijnen voor het geven van een naam aan je app.
    2. Pictogram voor app-vermelding: Upload een app-vermeldingspictogram door op het Toevoegen-pictogramte klikken. De afbeelding moet een eenvoudige achtergrond en geen transparantie hebben. De voorgestelde afbeeldingsgrootte is 1024 px x 1024 px.
    3.  Korte beschrijving (promotietekst): Voeg een korte promotietekst over je app toe. Deze beschrijving is wat mensen als eerste zien en moet de aandacht trekken. Highlight de belangrijkste functies en deel updates.
    4. Volledige beschrijving: Geef meer informatie over de functies van je app en wat deze uniek maakt. Deze beschrijving wordt lager in de winkelvermelding weergegeven.
  3. Klik op Opslaan en doorgaan.
Tip:
Het voorbeeldscherm rechts wordt in realtime bijgewerkt op basis van de informatie die je toevoegt. Gebruik dit voorbeeld om te zien waar elementen zoals een korte beschrijving en een volledige beschrijving verschijnen. Je kunt ook schakelen tussen Apple App Store- en Google Play-voorbeelden.

Stap 2 | Vergroot de vindbaarheid van je app

Help mensen je app te ontdekken in de App Store en Google Play door zoekwoorden toe te voegen om je app in zoekresultaten te laten verschijnen, een app-categorie te kiezen en ondersteuningslinks toe te voegen. Je kiest deze informatie afzonderlijk voor beide app stores.

Om de vindbaarheid van je app te vergroten:

1. Klik op de Vindbaarheid-dropdown.
  2. Vul de vindbaarheidsgegevens van je app in voor de App Store van Apple:
    1. (Optioneel) Voeg een ondertitel toe om de waarde van je app samen te vatten.
    2. Wijs een primaire en secundaire categorie toe aan je app. Lees meer over het kiezen van de juiste categorie voor je app.
      1. Klik op de dropdown onder Primaire categorie en selecteer de hoofdcategorie voor je app. Als mensen bijvoorbeeld zoeken op (bijvoorbeeld hulpprogramma's, shopping) verschijnt je app in de categorie die je bij deze stap kiest.
      2. (Optioneel) Klik op de dropdown onder Secundaire categorie om een tweede categorie te kiezen waar je app in de App Store verschijnt.
    3. (Optioneel) Voeg zoekwoorden toe die betrekking hebben op je app om de vindbaarheid in zoekresultaten te vergroten. Als iemand in de App Store naar een fitness-app zoekt, worden app-zoekwoorden als 'Fitness', 'Gezondheid', 'Welzijn' enzovoort opgehaald.

4. Voeg app-links of ondersteuningsinformatie toe. Deze links verschijnen onderaan de winkelvermelding.
      1. Voer een Klantenservice-URL in die linkt naar aanvullende ondersteuningsinformatie over je app (bijvoorbeeld je website).
      2. (Optioneel) Voeg een Marketing-URL toe die mensen naar een pagina met meer marketinginformatie over je app leidt.
      3. (Optioneel) Voeg de copyrightinformatie van je app toe (het jaar waarin je een copyright hebt verkregen en je bedrijfsnaam die de exclusieve rechten op de app bezit).
  3. Vul de vindbaarheidsgegevens van je app in voor Google Play:
    1. Klik op de categorie-dropdown om een Google Play-categorie aan je app toe te wijzen. Lees meer over Google's lijst met categorieën.
    2. (Optioneel) Kies maximaal 5 tags om je app en de in-app-ervaring te beschrijven. Klik op + Tags kiezen en schakel de selectievakjes in naast de tags die je wilt toevoegen. Wanneer je klaar bent met het selecteren van tags, klik je op Opslaan.

4. Klik op Opslaan en doorgaan.