Bedrijfseigenaren toevoegen aan je Wix Payments-account

Leestijd 3 minuten
Als je betalingen accepteert als een zakelijke entiteit (Partnerschap / LLC / Onderneming / Non-profitorganisatie / Eenmanszaak), moet je de gegevens van de relevante bedrijfseigenaren toevoegen om ervoor te zorgen dat je Wix Payments-account voldoet aan alle wettelijke vereisten.

Wie is een bedrijfseigenaar?

• Mensen die 25% of meer van het bedrijf in handen hebben.
  • Mensen die in significante mate verantwoordelijk zijn voor het besturen van het bedrijf. Dit omvat (maar is niet beperkt tot) rollen als de CEO, CFO, COO, directeur, onderdirecteur, partner, penningmeester, voorzitter, enzovoort.
Belangrijk:
  • Wix Payments kan aanvullende informatie en/of documenten vereisen om de identiteit van je bedrijfseigenaar te verifiëren.
  • Je mag, maar hoeft geen andere manager toe te voegen als je jezelf al hebt toegevoegd.

Lees hoe je een bedrijfseigenaar toevoegt:

Bdrijfseigenaren toevoegen in het configuratieproces van Wix Payments

1. Ga naar Betalingen ontvangen op het dashboard van je website.
  2. Klik onder de betreffende Wix Payments-betaalmethode op Instellen voltooien
  3. Klik op Accountconfiguratie voltooien.
  4. Selecteer je bedrijfstype: Partnerschap / LLC / Onderneming / Non-profitorganisatie / Eenmanszaak.
  5. Voer de gegevens van de bedrijfseigenaar in:
    1. Voor- en achternaam
    2. Geboortedatum
    3. Land van nationaliteit
    4. Persoonlijk adres
  6. Vink de selectievakjes aan:
    1. Bezit deze persoon 25% of meer van het bedrijf?
      • Ja: Selecteer deze optie als deze persoon aandeelhouder is en 25% of meer van het bedrijf bezit.
      • Nee: Selecteer deze optie als deze persoon minder dan 25% of helemaal geen eigenaar van het bedrijf is.
    2. Heeft deze persoon aanzienlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot het bedrijfsbeheer?
      • Ja: Kies deze optie indien deze persoon een functie heeft met significante verantwoordelijkheid voor het management van het bedrijf (bijvoorbeeld CEO, CFO, penningmeester, voorzitter, enzovoort).
      • Nee: Selecteer deze optie als de functie van deze persoon geen significante verantwoordelijkheid voor het management van het bedrijf met zich meebrengt.
  7. Voer in het Wat is je titel?-vak de rol van de persoon in.
  8. Klik op Opslaan

Bedrijfseigenaren toevoegen in de accountinstellingen van Wix Payments

1. Ga naar Betalingen ontvangen op het dashboard van je website.
  2. Klik onder de betreffende betaalmethode op Wix Payments-dashboard.
  3. Klik links op Accountinstellingen
  4. Scrol omlaag naar Bedrijfseigenaren en klik op + Bedrijfseigenaar.
  5. Voer de gegevens van de bedrijfseigenaar in:
    1. Voor- en achternaam
    2. Geboortedatum
    3. Land van nationaliteit
    4. Persoonlijk adres
  6. Vink de selectievakjes aan:
    1. Bezit deze persoon 25% of meer van het bedrijf?
      • Ja: Selecteer deze optie als deze persoon een aandeelhouder is die 25% of meer van het bedrijf bezit.
      • Nee: Selecteer deze optie als deze persoon minder dan 25% of helemaal geen eigenaar van het bedrijf is.
    2. Heeft deze persoon zeggenschap over het management van het bedrijf?
      • Ja: Selecteer deze optie indien deze persoon een functie heeft met zeggenschap over het management van het bedrijf (bijvoorbeeld CEO, CFO, penningmeester, voorzitter, enzovoort).
      • Nee: Selecteer deze optie als de functie van deze persoon geen betrekking heeft op het management van het bedrijf.
  7. Voer in het Wat is je titel?-vak de rol van de persoon in.
  8. Klik op Opslaan
Tip:
Beheer je bedrijfseigenaren op elk gewenst moment via het Accountinstellingen-tabblad. Lees meer