Apps Made by Wix: De Wix Weather-app toevoegen en instellen

Leestijd 4 minuten

Geef websitebezoekers nog een reden om je website dagelijks te bekijken. Deze handige webapp voorspelt het weer tot 6 dagen vooruit, voor bijna elke locatie ter wereld.

Een afbeelding die laat zien hoe de weer-app eruitziet op een Wix-website

Stap 1 | Voeg de Wix Weather-app toe aan je website

Je kunt de Wix Weather-app vinden in de Wix Appmarkt. Ga naar de Appmarkt in je Editor om deze aan je website toe te voegen en kies welke locatie je wilt weergeven.
Wix Editor
Studio Editor

1. Klik links in de Editor op Apps toevoegen.
  2. Zoek naar de Wix Weather-app in de zoekbalk.
  3. Klik op Toevoegen aan website
Een screenshot die laat zien hoe je de Wix Weather-app toevoegt aan een Wix Editor-website
  1. Selecteer de app in je Editor en klik op Instellingen.
  2. Klik op Locatie instellen.
Een screenshot die laat zien waar je je locatie kunt instellen in de Wix Weather-app
  1. Voer de locatiegegevens in, de gewenste taal en in welke eenheden de temperatuur wordt weergegeven (Celsius of Fahrenheit).

Stap 2 | Pas aan hoe de app eruitziet op je website

Personaliseer de Wix Weather-app met aanpasbare instellingen. Kies tussen uitgebreide of compacte weergaven, pas de lengte van de voorspelling aan en personaliseer achtergronden, kleuren en lettertypen om bij jouw stijl te passen.

Om het uiterlijk van de app aan te passen:

1. Klik in je Editor op de Wix Weather-app.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op het Indeling-tabblad om je indeling te kiezen en aan te passen:
    • Uitgebreid: Geef de app volledig weer, inclusief informatie over de locatie, datum, enzovoort, en stel de weergaveopties in:
      • Geef voorspelling weer voor: Kies voor hoeveel dagen vooruit je de voorspelling wilt weergeven.
      • C/F keuzeknop: Schakel de schakelaar waarmee bezoekers kunnen schakelen tussen Celsius en Fahrenheit in of uit.
      • Gegevens over wind, zicht en luchtvochtigheid: Schakel de schakelaar in of uit om meer gedetailleerde weersinformatie weer te geven of te verbergen.
        An example of how the weather app looks in the detailed view
    • Compact: Geef een kleinere versie weer, met alleen de temperatuur en stel de weergaveopties in:
      • Compacte weergave: Kies ervoor om de app horizontaal of verticaal weer te geven.
      • Positie: Lijn de informatie in de app links, rechts of in het midden uit.
        A screenshot showing how the wix weather app looks in a compact, smaller view
  4. Klik op het Ontwerp-tabblad om de kleuren, lettertypen en achtergrond van de app aan te passen.
    Let op: De beschikbare ontwerpopties verschillen afhankelijk van de indeling die je in stap 3 hebt gekozen.
  5. Klik op het Animatie-tabblad om animatie-effecten toe te voegen die veranderen afhankelijk van het daadwerkelijke weer.
    Let op: Deze optie is alleen beschikbaar voor de uitgebreide weergave-indeling.