ADI: Een subpagina (dropdownmenu) aanmaken

Leestijd 2 minuten
Plaats pagina's onder andere pagina's om een subpagina (dropdownmenu) te maken. Subpagina's zijn een prima manier om het menu van je website overzichtelijk te houden, door gelijksoortige items samen te groeperen onder één hoofdpagina of categorie.

Om van een pagina een subpagina te maken:

1. Klik in de bovenste balk in ADI op het Pagina-menu.
  2. Klik Menu bewerken.

3. Klik naast de pagina die je als subpagina wilt instellen het Meer weergeven-pictogram.
  4. Klik Instellen als subitem. De pagina zal nu subpagina worden van de hoofdpagina erboven.
    Let op: De URL van de pagina blijft onveranderd, ook nadat die subpagina is geworden. De URL voor de subpagina 'Lunch' onder de hoofdpagina 'Menu's' is bijvoorbeeld nog steeds www.mysite.com/lunch.

Je kunt maar één dropdownmenu maken onder het hoofditem. Subpagina's van subpagina's zijn niet aan te bevelen, want deze indeling kan leiden tot een verwarrende gebruikerservaring voor de bezoekers van je website.
Let op:
Als aan een pagina al subpagina's verbonden zijn, dan kan er geen subpagina meer van gemaakt worden.

Tip:
Als je besluit de subpagina weer in een hoofdpagina te veranderen, klik dan naast de subpagina op het Meer weergeven-pictogramen klik op Instellen als hoofditem.