ADI: De SEO van je pagina instellen

Leestijd 2 minuten
Elke pagina van je website heeft zijn eigen SEO-instellingen die je moet definiëren. Dit helpt zoekmachines te begrijpen waar elke pagina over gaat.

Om je pagina-SEO in te stellen:

1. Klik in de bovenste balk in ADI op het Pagina-menu.
  2. Klik op de pagina die je wilt instellen.
  3. Klik op het Instellingen-pictogram.
  4. Klik op Basis SEO.
  5. Vul de gegevens in:
    • Titeltag (voor zoekresultaten): Voer de naam, paginanaam en locatie van je website in.
      Let op: Deze informatie wordt ook weergegeven op het browsertabblad.
    • Metabeschrijving (voor zoekresultaten): Voer een korte beschrijving van de pagina van je website in.
    • Zoekwoorden: Voer woorden in die gerelateerd zijn aan je pagina.
      Let op: Je kunt maximaal 10 zoekwoorden toevoegen.
    • Pagina niet weergeven in zoekresultaten: Schakel het selectievakje in of uit:
      • Geselecteerd: Je pagina wordt niet weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines.
      • Niet geselecteerd: Je pagina wordt weergegeven in de resultaten van zoekmachines.
        Let op: Klik hier om te lezen hoe je je hele website kunt weergeven of verbergen voor zoekmachines.
    • Pagina-URL: Voer het einde in voor je pagina-URL (je pagina-adres op het internet). Als je niets invoert, wordt standaard je paginanaam gebruikt.
      Let op: Als je je pagina-URL wijzigt, krijgen bezoekers die je oude URL bereiken een 404-foutmelding.Om dit te voorkomen, kun je 301-omleidingen instellen. Bovendien worden social media-functies zoals likes en reacties opnieuw ingesteld.
  6. Klik op Doorgaan om je persoonlijke SEO-plan op Wix Wiz te bekijken.
Hulp nodig bij je metatags? Wix SEO Wiz analyseert de inhoud van je website en helpt je bij het maken van unieke en relevante titeltags en metabeschrijvingen. Aan de slag
Tip:
Publiceer je website om wijzigingen door te voeren. Het kan enkele dagen duren voordat zoekmachines de informatie hebben bijgewerkt.