ADI: Alt-tekst toevoegen aan je afbeeldingen en galerijen

Leestijd 2 minuten
Het is belangrijk om alt-tekst aan je afbeeldingen toe te voegen, omdat het zoekmachines informatie over je afbeelding geeft en hen helpt deze te 'lezen'.
Tip:
Alt-tekst is ook belangrijk voor toegankelijkheidsdoeleinden. Sommige bezoekers van je website gebruiken mogelijk schermlezers, die de alt-tekst voorlezen om de media op je site te beschrijven. Lees meer
De aanbevolen en gratis Wix-afbeeldingen bevatten automatisch alt-tekst, maar het is belangrijk om te controleren of de tekst geschikt is voor jouw behoeften.
Let op:
Het toevoegen van alt-tekst is alleen beschikbaar wanneer je Media-indeling is ingesteld op Bijsnijden of Volledige afbeelding.