Winkelproducten toevoegen aan je Facebook-catalogus

Leestijd 3 minuten
Door een Facebook-catalogus aan je webshop toe te voegen kun je voor eenvoudig integratie met je Facebook-campagnes zorgen.
Nadat je je Facebook-catalogus hebt ingesteld in je Meta Commerce Manager, wordt alle belangrijke informatie over je producten, zoals de naam, beschrijving en prijs, automatisch bijgewerkt in je Facebook-catalogus.
Belangrijk:
  • Door deze dienst te gebruiken kom je rechtstreeks in contact met een externe dienstenprovider. We raden je aan om het privacybeleid en de gebruiksvoorwaarden van de dienstenprovider zorgvuldig door te nemen voordat je dergelijke diensten van derden gebruikt. Je erkent dat wij niet aansprakelijk zijn voor enig verlies of schade die voortkomt uit je gebruik van dergelijke diensten, inclusief enige aansprakelijkheid die voortkomt uit het uitwisselen van persoonlijke gegevens tussen jou en derde partijen.
  • Je moet je Wix webshop hebben ingesteld om een Facebook-catalogus te maken.

Stap 1 | Koppel een Facebook-pixel aan je Wix-website

Koppel eerst je Facebook-pixel aan je Wix-website vanuit Marketing integraties op het dashboard van je website.

Om je pixel te koppelen:

1. Ga naar Marketing integraties op het dashboard van je website.
  2. Klik onder Facebook Pixel & CAPI op Koppelen.
  3. Klik op Verbinden met Facebook.
  4. (Indien nodig) Kies je profiel in de pop-up en log in.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Klik op Doorgaan om Wix Marketing Tools de nodige toestemming te geven.

Stap 2 | Maak een Facebook-catalogus

Nadat je je pixel hebt gekoppeld, moet je een Facebook-catalogus voor je producten maken in Meta Commerce Manager.

Om een catalogus te maken:

1. Ga naar Meta Commerce Manager
  2. Klik op Aan de slag.
  3. Selecteer Een catalogus creëren
  4. Klik op Aan de slag.
  5. Selecteer E-commerce.
  6. Klik op Volgende.
  7. Selecteer Productgegevens uploaden.
  8. Selecteer een eigenaar voor de catalogus in het Eigenaar catalogus-dropdownmenu.
  9. Voer een naam in voor je catalogus in het veld Naam catalogus
  10. Klik op Creëren
  11. Klik op Catalogus bekijken

Stap 3 | Upload je producten naar je Facebook-catalogus

De laatste stap is het uploaden van de producten die je aan je Facebook-catalogus wilt toevoegen.

Om je producten te uploaden:

1. Klik onder Catalogus op Gegevensbronnen
  2. Selecteer Datafeed.
  3. Klik op Volgende.
Datafeed selecteren in Meta Commerce Manager
  1. Selecteer Ja onder Ben je klaar om je spreadsheet te uploaden?
  2. Klik op Volgende
  3. Selecteer Gebruik een URL onder Kies hoe je je bestand wilt uploaden.
Kiezen om een URL voor je datafeed te gebruiken in Meta Commerce Manager
  1. Ga in een nieuw tabblad naar Marketing integraties.
  2. Klik op Koppelen onder Facebook catalogus.
  1. Klik op Data feed ophalen.
  2. Klik op Kopiëren om de URL in de pop-up Hier is je Facebook catalogus feed te kopiëren.
  3. Klik op Sluiten.
  4. Ga terug naar Meta Commerce Manager en plak de URL onder Voer de URL in.
  5. Klik op Volgende.
  6. Geef in het schema aan hoe vaak je wilt dat de data feed wordt bijgewerkt.
  7. Klik op Volgende.
  8. Geef je gegevensbron een naam en kies een standaardvaluta.
  9. Klik op Uploaden.