Abonnementen: Een loyaliteitsprogramma toevoegen en instellen

Leestijd 8 minuten
Creëer een loyaliteitsprogramma om terugkerende klanten te belonen en nieuwe klanten aan te trekken. Kies de acties die klanten op je website kunnen doen om punten te verdienen, zoals het kopen van een abonnement. Bepaal vervolgens het aantal punten dat zij krijgen en de beloningen die je in ruil daarvoor wilt aanbieden (bijvoorbeeld 20% korting).
Er wordt automatisch een loyaliteitspagina aan je website toegevoegd, met een gedetailleerde beschrijving van je incentives. Geregistreerde leden kunnen zich aanmelden om hun puntensaldo en beloningen te bekijken op de Mijn beloningen-pagina.

Stap 1 | Creëer je loyaliteitsprogramma

Maak je loyaliteitsprogramma en pas het aan aan je klanten en je bedrijf. Geef je beloningsprogramma en punten pakkende namen die passen bij je huisstijl.

Om je loyaliteitsprogramma te creëren:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Voeg de naam van je loyaliteitsprogramma toe.
  4. Kies onder Puntennaam hoe je je loyaliteitspunten wilt noemen:
    • Punten: Dit is de standaardnaam.
    • Aangepaste naam: Voer een nieuwe naam in voor je punten die past bij het merk van je website.
  5. Kies een spaarpuntenpictogram:
    1. Beweeg over de afbeelding onder Puntenpictogram.
    2. Klik op het Wijzigen-pictogram
    3. (In de Media Manager) Kies een nieuw pictogram of upload een afbeelding van je bureaublad.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 2 | Bepaal hoe je klanten punten verdienen

Na het aanmaken van je loyaliteitsprogramma kom je op de Programma beheren-pagina waar je kiest hoe klanten punten verdienen en hoeveel punten voor elke actie worden toegekend.
Als een klant bijvoorbeeld een maandabonnement voor knippen en trimmen koopt, verdient hij 50 punten. Zij kunnen deze punten vervolgens gebruiken voor kortingen op je producten, diensten of andere abonnementen en pakketten.
Let op:
Punten op basis van bestedingen worden naar beneden afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal. Als je bijvoorbeeld 10 punten per €1,– beloont, krijg je bij een besteding van €4,99 40 punten.

Om in te stellen hoe je klanten punten verdienen:

1. Klik op het Punten en beloningen-tabblad.
  2. Activeer de knoppen naast de acties die klanten punten opleveren.
  3. Wijs een actie aan en klik op Bewerken om deze aan te passen:
    1. Bewerk de relevante gegevens:
      • Geef de actie een titel.
      • Stel het aantal punten in dat klanten verdienen voor de actie.
      • (Optioneel) Kies de actie:
        • Elke aankoop
        • Elke uitgegeven euro
          Let op: Klanten verdienen punten op basis van de valuta van je website.
    2. Klik als je klaar bent op Opslaan

Stap 3 | Loyaliteitsbeloningen instellen

Na het kiezen en aanpassen van de acties die punten opleveren, stel je de beloningen (coupons) in en hoe je klanten deze inwisselen. Een klant kan bijvoorbeeld 100 punten inwisselen voor een korting van 10% op een volgend abonnement.

Om je loyaliteitsbeloningen in te stellen:

1. Scrol omlaag naar Beloningen.
  2. Wijs een bestaande beloning aan en klik op Bewerken, of klik op + Nieuwe beloning.
    Let op: Lees meer over het maken van coupons voor Wix-abonnementen.
  3. Selecteer de relevante coupon uit de drop-down.
  4. Stel de Couponkosten in punten.
  5. Stel de Beloningsnaam in.
  6. Klik op Opslaan.

Stap 4 | (Optioneel) Pas je loyaliteitspagina's aan

Zodra je je beloningsprogramma hebt ingesteld, verschijnen er twee loyaliteitspagina's in de Editor. Pas ze allebei aan om het je terugkerende klanten makkelijker te maken deel te nemen aan je beloningsprogramma.
De Loyaliteitsprogramma-pagina bevat de details van je programma met je klanten. De Mijn beloningen-pagina is waar je geregistreerde leden hun punten en beloningen bijhouden.

Om je Loyaliteitspagina aan te passen:

1. Ga naar de loyaliteitspagina's in je Editor.
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's.
      2. Klik op Loyaliteit.
    • Editor X:
      1. Klik bovenin Editor X op  Pagina's.
      2. Klik op Loyaliteit.
  2. Klik op het Loyaliteitselement op de pagina.
  3. Klik op Instellingen
  1. Kies wat je aan wilt passen:

Stap 5 | (Optioneel) Pas de Mijn beloningen-pagina aan

Zorg er zodra je je Loyaliteitsprogramma-pagina hebt opgezet voor dat je alle informatie bijwerkt die je klanten op hun Mijn beloningen-pagina zien. Maak de pagina zo duidelijk mogelijk, zodat klanten alle voordelen van je loyaliteitsprogramma begrijpen.

Om je Mijn beloningen-pagina aan te passen:

1. Ga naar de Mijn beloningen-pagina's in je Editor.
    • Wix Editor:
      1. Klik links in de Editor op Pagina's .
      2. Klik onder Ledenpagina's op Mijn beloningen.
    • Editor X:
      1. Klik bovenaan Editor X op Pagina's.
      2. Klik onder Ledenpagina's op Mijn beloningen.
  2. Klik op het Mijn beloningen-element op de pagina.
  3. Klik op Instellingen
  1. Kies wat je aan wilt passen: