360°-afbeeldingen maken en uploaden

Belangrijk:
Deze app is uit de Wix Appmarkt verwijderd. Als je de app al hebt, zullen we deze blijven ondersteunen.
Met 360°-afbeeldingen, ook wel VR (Virtual Reality) of panoramische afbeeldingen genoemd, kun je een 360°-afbeelding weergeven van de plaats of het object dat je fotografeert. Deze afbeeldingen kunnen worden gemaakt met een smartphone of een gewone camera.

Een 360°-afbeelding maken

Er zijn verschillende manieren om een 360°-afbeelding te maken. Deze omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

Een 360°-afbeelding uploaden

Nadat je de 360°-afbeelding hebt gemaakt, kun je deze aan je website toevoegen door:
Tips:
  • VR-weergaveafbeeldingen kunnen worden opgeslagen als .png-, .jpeg-, of .gif- bestanden. We raden aan om .jpeg te gebruiken omdat het zorgt voor een betere compressie.
  • Voor optimale compatibiliteit en prestaties moeten afbeeldingsafmetingen in machten van twee zijn (bijv. 2048 of 4096).
  • De beeldverhouding voor mono-afbeeldingen (ook wel 'standaard' genoemd) moet 2:1 zijn (bijv. 4096 x 2048).
  • De beeldverhouding voor stereoafbeeldingen (ook bekend als 'Stereoscopisch' i) moet 1:1 zijn (bijv. 4096 x 4096).
  • Update in een Chrome-browser naar de nieuwste versie voor de beste kijkervaring.

Ondersteunde browsers en besturingssystemen

De specifieke weergegeven browsers en afmetingen zijn getest (in pixels) om het meest compatibel te zijn met de 360 VR-plug-in. Er worden verschillende browsers en besturingssystemen ondersteund door de 360 Images-app, waaronder: