Wix Studio: Eigen templates maken en gebruiken

Leestijd 5 minuten
Wil je tijd besparen en het creatieproces van je website stroomlijnen? De functie voor eigen templates van Wix Studio helpt je om je workflow radicaal te veranderen.

Met aangepaste templates kun je volledig aangepaste websites maken en deze omzetten in herbruikbare templates, zodat je niet met elke website opnieuw hoeft te beginnen. Met deze krachtige tool kun je je concentreren op het leveren van uitzonderlijke resultaten terwijl je waardevolle tijd bespaart.
Een screenshot met het Eigen templates-tabblad in Wix Studio.
Begin met het maken van je perfecte website. Pas de indeling, het ontwerp en de apps aan zodat ze bij je visie passen. Sla het vervolgens op als template. Voor toekomstige projecten kies je gewoon het template waarmee je wilt beginnen en pas je deze vervolgens aan op basis van de vereisten van elke klant.
In dit artikel lees je meer over:
Tip:
Vergeet niet dat we ook verschillende kant-en-klare Wix Studio-templates hebben die je ook kunt gebruiken om je websites te maken.

Een eigen template maken

Om een eigen template te maken, kies je een bestaande website in je werkruimte die je als template wilt gebruiken. Je moet minimaal één website in je werkruimte hebben om dit te doen.

Als je een nieuwe website voor een template wilt maken, bouw je eerst de website en volg je de onderstaande stappen om het om te zetten in een template.
Belangrijk:
  • Je moet ten minste één website in je werkruimte hebben om een eigen template te kunnen maken.
  • Sommige inhoud wordt niet gekopieerd wanneer je een template van je website maakt. Zie veelgestelde vragen voor meer informatie.

Om een template te maken:

1. Ga naar Eigen templates in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik rechtsboven op + Template maken.
  3. Kies de website die je voor je aangepaste template wilt gebruiken.
  4. Klik op Doorgaan.
  5. Voer een naam in voor je aangepaste template en klik op Template maken.
Een screenshot die laat zien waar je op Template maken kunt klikken.

Een aangepast template gebruiken om een website te bouwen

Wanneer je aan een website begint te werken voor een nieuw project, kies je gewoon welk template je wilt gebruiken en pas je deze aan je behoeften aan.

Om een aangepast template te gebruiken om een website te bouwen:

1. Ga naar Eigen templates in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Wijs het template aan en klik op Template gebruiken om er een nieuwe website mee te bouwen.
  3. Bouw je website in de Studio Editor.
Een screenshot met de Gebruik een template-knop in Gepersonaliseerde templates.
Wil je wijzigingen aanbrengen aan een template?
Als je een template wilt bewerken, klik je op het Meer acties-pictogramen vervolgens op Bewerken

Het organiseren van je eigen templates

Blijf in controle door de weergave van je eigen templates aan te passen, de templates te filteren op basis van verschillende criteria, en opgeslagen weergaven te maken voor snelle toegang. Je kunt snel zoeken naar specifieke templates op basis van hun naam, of je templates filteren om een specifieke subset van websites te zien op basis van je criteria.

Nadat je je templates hebt gefilterd, kun je die gefilterde weergaven opslaan om ze in de toekomst snel te openen. Je kunt ook schakelen tussen raster- en lijstweergaven.

Om je templates te ordenen:

1. Ga naar Eigen templates in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik op Filteren.
  3. Selecteer de filters die je op de websitelijst wilt toepassen.
  4. Klik op Weergave beheren en kies Als nieuwe weergave opslaan.
  5. Voer een naam in voor de opgeslagen weergave.
  6. Klik op Opslaan.
Tip:
Klik op het Kolommen aanpassen-pictogramen selecteer de kolommen die je in je websitelijst wilt weergeven. Je kunt de kolommen ook slepen en neerzetten om ze opnieuw te ordenen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over eigen templates in Wix Studio.