Wix Studio: Eigen templates maken en gebruiken

Leestijd 5 minuten
Wil je tijd besparen en het creatieproces van je website stroomlijnen? De functie voor eigen templates van Wix Studio helpt je om je workflow radicaal te veranderen.

Met aangepaste templates kun je volledig aangepaste websites maken en deze omzetten in herbruikbare templates, zodat je niet met elke website opnieuw hoeft te beginnen. Met deze krachtige tool kun je je concentreren op het leveren van uitzonderlijke resultaten terwijl je waardevolle tijd bespaart.
Een screenshot met het Je eigen templates-tabblad in de zijbalk van Wix Studio.
Begin met het maken van je perfecte Wix Studio-website. Pas de indeling, het ontwerp en de apps aan je visie aan. Sla het vervolgens op als template. Kies voor toekomstige projecten de template waarmee je wilt beginnen en pas deze vervolgens aan op basis van de eisen van elke klant.
In dit artikel lees je meer over:
Tip:
We hebben ook verschillende kant-en-klare Wix Studio-templates die je kunt gebruiken om je websites te bouwen.

Een eigen template maken

Om een eigen template te maken, heb je twee opties: kies een bestaande Studio-website in je werkruimte of maak een geheel nieuwe template.

Om een eigen template te maken op basis van een bestaande website, moet je ten minste één Wix Studio-website in je werkruimte hebben. Hiermee kun je je website transformeren in een herbruikbare template voor toekomstige projecten. Als je een geheel nieuwe template maakt, kun je doorgaan zonder bestaande websites in je werkruimte.
Een screenshot van het klikken op Template maken en kiezen hoe je je template wilt maken. op het Gepersonaliseerde templates-tabblad.
Belangrijk:
Sommige inhoud wordt niet gekopieerd wanneer je een template van je website maakt. Zie veelgestelde vragen voor meer informatie.

Een template maken op basis van een bestaande website:

1. Ga naar Eigen templates in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik rechtsboven op + Template maken.
  3. Selecteer Met bestaande website.
  4. Kies een van je Studio-websites om te gebruiken voor de template.
  5. Klik op Doorgaan.
  6. Voer een naam in voor je aangepaste template en klik op Template maken.

Een geheel nieuwe template maken:

1. Ga naar Eigen templates in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik rechtsboven op + Template maken.
  3. Selecteer Met leeg canvas.
  4. Voer een naam in voor je aangepaste template en klik op Template maken.
  5. Bouw de website om je template te maken.

Een aangepast template gebruiken om een website te bouwen

Wanneer je aan een website begint te werken voor een nieuw project, kies je gewoon welk template je wilt gebruiken en pas je deze aan je behoeften aan.

Om een aangepast template te gebruiken om een website te bouwen:

1. Ga naar Eigen templates in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Wijs de template aan en klik op Website maken om er een nieuwe website mee te bouwen.
  3. Bouw je website in de Studio Editor.
Een screenshot met de Website maken-knop in Je eigen templates.
Wil je wijzigingen aanbrengen in een template?
Als je een template wilt bewerken, klik je op het Meer acties-pictogramen vervolgens op Template bewerken.

Het organiseren van je eigen templates

Blijf in controle door de weergave van je eigen templates aan te passen, de templates te filteren op basis van verschillende criteria, en opgeslagen weergaven te maken voor snelle toegang. Je kunt snel zoeken naar specifieke templates op basis van hun naam, of je templates filteren om een specifieke subset van websites te zien op basis van je criteria.

Nadat je je templates hebt gefilterd, kun je die gefilterde weergaven opslaan om ze in de toekomst snel te openen. Je kunt ook schakelen tussen raster- en lijstweergaven.

Om je templates te ordenen:

1. Ga naar Eigen templates in je Wix Studio-werkruimte.
  2. Klik op Filteren.
  3. Kies de filters die je op de websitelijst wilt toepassen.
  4. Klik op Weergave beheren en kies Als nieuwe weergave opslaan.
  5. Voer een naam in voor de opgeslagen weergave.
  6. Klik op Opslaan.
Tip:
Klik op het Kolommen aanpassen-pictogramen selecteer de kolommen die je in je websitelijst wilt weergeven. Je kunt de kolommen ook slepen en neerzetten om ze opnieuw te ordenen.

Veelgestelde vragen

Klik op een vraag hieronder om meer te lezen over eigen templates in Wix Studio.