Wix Stores: Migreren van andere e-commerceplatforms naar Wix Stores

Leestijd 5 minuten
De Cart2Cart-app helpt je bij het migreren naar Wix vanaf meer dan 80 eCommerce-platforms, zodat je je droomwebshop kunt creëren. Klik hier om te controleren of jouw platform wordt ondersteund.
Je kunt de Cart2Cart-app gratis aan je Wix-site toevoegen, maar Cart2Cart brengt kosten in rekening om de migratie uit te voeren. De exacte prijs wordt bepaald door het platform waarvan je overstapt, welke elementen je kiest om te migreren, welke optionele extra diensten je selecteert en meer. Je kunt een gratis demo uitvoeren, waaronder het migreren van een beperkt aantal elementen naar je Wix webshop, om te zien hoe de Cart2Cart-app werkt.
Tijdens het migratieproces geeft Cart2Cart je een voorbeeld, waar je een exacte prijsverdeling ziet voordat je wijzigingen doorvoert of vergoedingen betaalt. Bovendien kun je hier klikken om een kostenraming van Cart2Cart te krijgen.
Voordat je begint:
  • Zorg ervoor dat je Wix Stores aan je site hebt toegevoegd. Lees meer
  • Om webshopbestellingen te migreren, moet je eerst upgraden naar een Business & eCommerce Premiumpakket. Lees meer

Stap 1 | Voeg de Cart2Cart-app toe en selecteer een account

Om het migratieproces te starten, ga je naar de Wix-appmarkt en voeg je de Cart2Cart-app toe. Zorg er vervolgens voor dat het e-mailadres dat aan het relevante Wix-account is gekoppeld, is geselecteerd.
Tip:
Als je het migratietabblad op enig moment sluit, heb je toegang tot het Cart2Cart-dashboard via het Apps beheren-tabblad op het dashboard van je website.

Stap 2 | Instelling bron- en doelwinkelwagen

Tijdens het migratieproces wordt de webshop waaruit je migreert de bronwinkelwagen ofwel de 'source cart' genoemd. De doelwinkelwagen ofwel de 'target cart' is je Wix webshop. In deze stap selecteer je beide winkelwagens en geef je de benodigde machtigingen om toegang te krijgen tot de bronwinkelwagen. Als je bijvoorbeeld wilt migreren vanuit Shopify, moet je een API-wachtwoord opgeven.
Let op:
Deze stap is verschillend voor elke bronwinkelwagen. Raadpleeg de instructies aan de rechterkant in het Cart2Cart-migratiescherm.

Stap 3 | Selecteer wat je wilt migreren en voer een demomigratie uit

Je kunt verschillende soorten gegevens migreren (importeren) naar je Wix webshop (beschikbare gegevens verschillen per platform). Selecteer daarna eventuele beschikbare aanvullende migratie-opties.

Migratieopties selecteren:

1. Selecteer welke soorten gegevens (bijv. producten, bestellingen en coupons) je naar Wix wilt migreren.
    Let op: De invoer is beperkt tot 1.000 producten en 1.000 bestellingen.
  2. (Optioneel) Selecteer een van de extra opties die worden weergegeven (opties variëren afhankelijk van wat je hebt geselecteerd in stap 1):
    • Selecteer Clear current data on Target Store before Migration om gegevens in je Wix webshop te verwijderen voor de entiteiten die je migreert.
      Let op!! Deze stap is onomkeerbaar.
      Als je bijvoorbeeld producten importeert en deze optie selecteert, worden alle producten die al in je Wix-dashboard staan verwijderd. Lees meer
    • Schakel het Skip product thumbnail images migration selectievakje in. Bekijk video om meer te leren
    • Selecteer de Change products quantity to 100 on Target Store ($29) . Lees meer
    • Voer datamapping uit (relevant bij het importeren van bestellingen): Bestellingen op elk platform hebben verschillende statussen. Zorg ervoor dat ze correct zijn geclassificeerd in het Wix-dashboard door termen te matchen. Lees meer
  3. Klik op Start Free Demo.
Nadat je opties hebt geselecteerd, voert Cart2Cart een demomigratie uit. Dit geeft je de kans om een voorbeeld van de migratie te bekijken en te controleren of alles in orde is voordat je wijzigingen aanbrengt en Cart2Cart betaalt voor het proces.

Stap 4 | Bekijk de resultaten van de demomigratie en voltooi de migratie

1. Nu de demomigratie is voltooid, klik je op Check Results om de gegevens in je Wix-dashboard te bekijken.

2. Als je tevreden bent met het resultaat, selecteer je een van de verzekeringspakketten of klik je op de optie om migratieverzekering over te slaan. Bekijk een Cart2Cart-video over verzekeringsopties
  3. Als je klaar bent, bekijk je de migratieprijs.
    Tip: Klik op de menu-pictogrammen om de prijsspecificatie te bekijken.

4. Betaal en voltooi de migratie:
    1. Klik op Add Funds for Full Migration.
    2. Voer de vereiste gegevens in.
    3. Klik op Buy Now.
Wanneer de migratie is voltooid, ontvang je een e-mailmelding.