Wix Restaurants: Een loyaliteitsprogramma toevoegen en instellen

Leestijd 4 minuten
Maak een loyaliteitsprogramma om terugkerende klanten te belonen en nieuwe klanten aan te trekken om bij je restaurant te bestellen. Kies de acties die klanten op je website kunnen voltooien om punten te verdienen, bepaal het aantal punten dat ze krijgen en de beloningen die je in ruil daarvoor wilt aanbieden (bijvoorbeeld 20% korting).
Wanneer je het Wix Loyaliteitsprogramma toevoegt aan je restaurant of webshop, worden twee aanpasbare pagina's aan je website toegevoegd:
  • De loyaliteitspagina bevat de beschrijving van je loyaliteitsprogramma die bezoekers kunnen zien
  • Op je Mijn beloningen-pagina kunnen leden inloggen om hun loyaliteitspuntensaldo en beloningen te bekijken
Stel je loyaliteitsprogramma in, kies hoe je klanten punten verdienen en pas de pagina's van je loyaliteitsprogramma op je website aan.
Een screenshot van de loyaliteitspagina die op een live website aan klanten wordt getoond.

Stap 1 | Creëer je loyaliteitsprogramma

Creëer je loyaliteitsprogramma en pas het aan je klanten en restaurantbedrijven aan. Stel de titel van je beloningsprogramma in, geef je punten een unieke naam en een uniek pictogram.

Om je loyaliteitsprogramma te maken:

1. Ga naar Loyaliteitsprogramma op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Voer de gegevens van je loyaliteitsprogramma in:
    • Programmanaam: Voer de naam van je loyaliteitsprogramma in.
    • Puntennaam: Kies een naam voor je loyaliteitspunten. Je kunt Punten kiezen of een aangepaste naam maken.
    • Puntenpictogram: Selecteer een loyaliteitspunten-pictogram.
6. Klik op Doorgaan met instellen.
Een screenshot van de initiële configuratie van het loyaliteitsprogramma van je restaurant.

Stap 2 | Kies hoe je klanten punten verdienen

Loyaliteitspunten worden aan klanten toegekend op basis van het bedrag dat ze op je restaurantwebsite uitgeven, exclusief bezorging en belastingen. Het aantal toegekende punten wordt bepaald door het bestede bedrag te vermenigvuldigen met het aantal punten dat per €1,– (in de valuta die je account gebruikt) wordt gegeven.
Voorbeeld van een loyaliteitspuntenberekening:
Voor elke €1,– die de klant uitgeeft, verdient hij of zij 10 punten. Het subtotaal van de klant is €4,99 en hij of zij verdient 40 loyaliteitspunten. Het aantal toegekende loyaliteitspunten is gebaseerd op het subtotaal. Loyaliteitspunten worden niet verdiend voor betalingen voor bezorgkosten of belastingen. Punten worden naar beneden afgerond op het dichtstbijzijnde gehele getal.
Een screenshot van een overzicht van het loyaliteitsprogramma van je restaurant.

Om te kiezen hoe klanten punten verdienen:

1. Klik op het Punten en beloningen-tabblad.
  2. Wijs Plaats een restaurantbestelling (Place a restaurant order) aan en klik op Bewerken.
  3. Voer de gegevens van je loyaliteitspunten in:
    • Laat klanten weten hoe ze punten kunnen verdienen: Beschrijf wat klanten moeten doen om punten te verdienen.
    • Punten verdiend voor elke bestede €1,00: Kies hoeveel punten worden verdiend per bestede €1,–.
  4. Klik op Opslaan.
Een screenshot van de tekst die je invoert om aan klanten te tonen en hoeveel punten ze krijgen voor elke bestede €1,–.

Stap 3 | Stel je loyaliteitsbeloningen in

Kies een beloningsnaam en bepaal hoe je klanten een beloning kunnen inwisselen. Een klant kan bijvoorbeeld 10 punten inwisselen voor een korting van €1,–.

Om loyaliteitsbeloningen in te stellen:

1. Wijs Bestelkorting aan en klik op Bewerken.
  2. Voer de gegevens van je loyaliteitsbeloningen in:
    • Naam beloning: Voer een naam in voor je beloning.
    • Korting: Voer het kortingsbedrag in.
    • Prijs in punten: Kies hoeveel punten er moeten worden ingewisseld om korting te krijgen.
  3. Klik op Opslaan.
Een screenshot van het instellen van de beloning voor korting op een restaurantbestelling.

Stap 4 | Beslis of je e-mailautomatiseringen wilt activeren

Je kunt e-mailautomatiseringen activeren, zodat klanten automatisch een e-mail ontvangen wanneer ze een beloning verdienen. Het automatisch op de hoogte brengen van nieuwe beloningen moedigt hen aan om terug te keren naar je website.
Een screenshot van je automatisering via loyaliteitsmail om naar klanten te sturen wanneer ze een beloning verdienen.

Om e-mailautomatiseringen te bewerken:

1. Klik op het E-mailautomatiseringen-tabblad.
  2. Klik op de Status -schakelaar om e-mailautomatiseringen in of uit te schakelen:
    • Actief: Klanten ontvangen automatisch een e-mail wanneer ze een beloning verdienen.
    • Inactief: Klanten ontvangen niet automatisch een e-mail wanneer ze een beloning verdienen.

Stap 5 | Bekijk en lanceer je loyaliteitsprogramma

Controleer de details van je loyaliteitsprogramma voordat je het lanceert. Controleer of je tevreden bent met de manier waarop je klanten punten kunnen verdienen en inwisselen.
Een screenshot van de gegevens van je loyaliteitsprogramma.

Om je programma te bekijken en te lanceren:

1. Klik op het Programma-info-tabblad.
  2. Controleer je Programmagegevens en klik op Bewerken om wijzigingen aan te brengen.
  3. Bekijk je Programmaoverzicht en klik op het Punten en beloningen- of E-mailautomatiseringen -tabblad om wijzigingen aan te brengen.
  4. Klik rechtsboven op de pagina op Programma lanceren.
  5. Klik nogmaals op Programma lanceren om te bevestigen.
  6. Klik op Pagina's toevoegen in Editor.
En nu?
Pas de pagina's van het loyaliteitsprogramma aan die aan je website zijn toegevoegd.