Wix Podcast Player: Een podcast starten

Leestijd 1 minuten
De Wix Podcast Player is bedoeld voor podcasters die bestaande inhoud op hun website willen importeren. Als je nog geen podcast hebt, lees dan dit artikel voor meer informatie over hoe podcasts werken en hoe je aan de slag kunt.

Wat is een podcast?

De term podcast verwijst naar een reeks audio- of video-afleveringen die op een platform worden gehost, zoals Soundcloud of Libsyn. Deze platforms onderhouden de RSS-feed van je podcast: een bestand met alle informatie over je podcast. Dit bestand wordt automatisch bijgewerkt als je nieuwe inhoud toevoegt.
Verbind je RSS-feed en de Wix Podcast Player genereert zowel een podcastoverzicht met al je inhoud als een unieke pagina voor elk van je afleveringen. Bovendien worden er automatisch nieuwe pagina's aangemaakt als je nieuwe afleveringen aan je hostingplatform toevoegt. Dit betekent geen gedoe meer met meerdere uploads.

Aan de slag

Er zijn heel wat keuzes als het gaat om het hosten van je podcast: Soundcloud is populair voor de vindbaarheid en Anchor biedt handige bewerkingstools voor je audio. Verzamel je ideeën, begin met opnemen en heb er plezier mee!
Klik hier om te lezen hoe je de Wix Podcast Player kunt toevoegen aan je website.