Wix Editor: Viewport-configuratie voor mobiele apparaten

Leestijd 1 minuten
De viewport-metatag bepaalt hoe een website wordt weergegeven op een mobiel apparaat. Bij het beoordelen van hoe goed je website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, kijkt Google naar de viewport-configuratie als een criterium voor optimalisatie.
Wix gebruikt de metatag: <meta id="wixMobileViewport" name="viewport" content="width=320, user-scalable=yes">.
Google beschouwt <meta name=viewport content="width=device-width, initial-scale=1"> als een betere optie, omdat het kijkt naar de breedte van het apparaat en deze gebruikt als de breedte van de pagina. Dit kan om technische redenen echter niet worden geïmplementeerd in Wix.
Omdat Google de voorkeur geeft aan de bovenstaande configuratie, verliezen mobiele websites van Wix punten in de Google-tool voor mobiele vriendelijkheid als ze deze gebruiken (maar ze krijgen nog steeds een zeer goede score).
Belangrijk:
Het kan zijn dat je een fout ziet met betrekking tot het gebruik van viewport-configuratie bij het uitvoeren van een test op https://testmysite.thinkwithgoogle.com/, maar dit kan worden genegeerd omdat je mobiele website-score van Wix nog steeds hoog is (zie hieronder).
Een screenshot van mobielvriendelijkheid op Google.