Wix Editor: Eigen lettertypen uploaden en gebruiken

Leestijd 3 minuten
Laat je bericht overkomen zoals het bedoeld is door je eigen lettertypen te uploaden en te gebruiken. Je kunt ze gebruiken in tekstelementen en overal waar je een lettertype kunt kiezen (knoppen, contactformulier, menu enzovoort).
Lees in dit artikel meer over:

Eigen lettertypen uploaden

1. Klik op het tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken
  3. Klik op de Lettertypen-dropdown.
  4. Klik op Lettertypen uploaden om je eigen lettertypen te uploaden.
  5. Klik op Klaar zodra het lettertype is geüpload.
Let op:
Het uploaden van lettertypen groter dan 4 MB kan de prestaties en snelheid van je website beïnvloeden. We raden aan systeemlettertypen te gebruiken die beschikbaar zijn bij Wix, omdat deze zijn geoptimaliseerd voor je website.

Eigen lettertypen gebruiken

1. Klik op een tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Klik op de Lettertypen-dropdown.
  4. Selecteer het lettertype dat je hebt geüpload onder Mijn lettertypen.

Een geüpload lettertype verwijderen

1. Klik op een tekstelement in de Editor.
  2. Klik op Tekst bewerken.
  3. Klik op de Lettertypen-dropdown.
  4. Klik op Lettertypen uploaden.
  5. Klik naast het betreffende lettertype op het Verwijderen-pictogram.
  6. Klik op Verwijderen.

Belangrijke informatie over het uploaden van lettertypen

• Zorg ervoor dat je over de rechten beschikt om de lettertypen die je uploadt te gebruiken.
  • Je kunt je geüploade lettertypen niet gebruiken in de Wix Blog en in sommige apps.
  • Je kunt lettertypen uploaden in TTF-, OTF-, WOFF2- of WOFF-indelingen.Het lettertype hoeft geen weblettertype te zijn, omdat het wordt geconverteerd bij het uploaden naar je Wix-website. Let op: We raden aan lettertypen in de WOFF2-indeling te gebruiken, omdat deze zijn geoptimaliseerd voor de prestaties van je website.
  • We bieden geen ondersteuning voor problemen met geüploade lettertypen.
  • Bij het uploaden van lettertypebestanden is het uploaden soms niet gelukt. Om het probleem op te lossen, converteer je het oorspronkelijke bestand naar een ander bestandstype en upload je het bestand opnieuw. Je kunt hier een online converter vinden. Je kunt het bestand omzetten naar TTF-, OTF-, WOFF2- of WOFF-indelingen. Ons conversieproces is ingesteld om ervoor te zorgen dat de lettertypen die je uploadt correct worden weergegeven op alle apparaten.
  • Wanneer je een website overzet naar een ander Wix-account, zullen alle lettertypen die je hebt geüpload, werken en correct worden weergegeven in het secundaire account. De tekst met het geüploade lettertype kan vrij worden bewerkt in het secundaire account, maar je zult het geüploade lettertype niet zien in de Lettertypen-dropdown en de Editor in het secundaire account. Het wordt alleen weergegeven in het primaire account in de Lettertypen-dropdown.
    • Om een geüpload lettertype gebruiken in een secundair account na het overzetten van een website:
      • Kopieer de tekst waarop het geüploade lettertype al is toegepast door deze te selecteren en op Ctrl + C te drukken (Cmd + C op Mac).
      • Dubbelklik op een nieuw of bestaand tekstvak, klik waar je de tekst wilt plakken en druk op Ctrl + V (Cmd + V op Mac).