Wix Editor: Over GIF-bestanden

Leestijd 1 minuten
Graphics Interchange Format (GIF) is een van de bestandsformaten die worden gebruikt om afbeeldingen en afbeeldingen in geïndexeerde kleuren weer te geven in HTML-documenten op het internet.
Geïndexeerde kleur betekent dat er maximaal 256 kleuren worden weergegeven.  Om deze reden is GIF GEEN goed formaat voor het opslaan van fotografische afbeeldingen met veel kleuren.
GIF is goed voor het opslaan van afbeeldingen met platte kleurblokken, zoals logo's of eenvoudige illustraties.
Een ander zeer belangrijk kenmerk van GIF-afbeeldingen is dat je de transparantie kunt behouden. Het gebruikt een LZW-gecomprimeerd formaat dat is ontworpen om de bestandsgrootte te minimaliseren.