Wix Bookings: Diensten weergeven op 'Reserveren met Google'

Leestijd 4 minuten
Wil je je klanten diensten rechtstreeks bij Google laten boeken? Je kunt je diensten vanaf het dashboard van je website bij Google indienen, maar we raden je aan eerst een paar instellingen te controleren om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de vereisten van Google

Stap 1 | Zorg ervoor dat je website voldoet aan de vereisten van Google

Google heeft een aantal vereisten waaraan je moet voldoen om Reserveren met Google te gebruiken. Google beoordeelt elk verzoek geval per geval. Dit kan tot twee weken duren. Lees meer over de vereisten van Google.

Stap 2 | Controleer de standaardlocatie van je bedrijf

Als je bedrijf meerdere locaties heeft, zijn de volgende standaardlocatievereisten van toepassing:

• Alleen diensten die plaatsvinden op de standaardlocatie kunnen worden geboekt via Reserveren met Google
  • Alleen sessies die zijn ingesteld op de standaardlocatie kunnen worden geboekt via Reserveren met Google
  • Alleen medewerkers die op de standaardlocatie werken, kunnen worden geboekt via Reserveren met Google

Om je standaardlocatie te wijzigen:

1. Ga naar Bedrijfsgegevens op het dashboard van je website.
  2. Scrol omlaag naar Locatie en contactgegevens.
  3. Klik op de relevante locatie om deze uit te vouwen.
  4. Klik op het Meer acties-pictogram.
  5. Selecteer Als standaard instellen om dit je standaardlocatie te maken.

Stap 3 | Verifieer je bedrijfsbeschrijving

Voordat je je goedkeuring geeft om diensten in te dienen bij Reserveren met Google, moet je ervoor zorgen dat je een nauwkeurige bedrijfsbeschrijving hebt geselecteerd op het Bedrijfsgegevens-tabblad.

Om je bedrijfsbeschrijving bij te werken:

1. Ga naar Bedrijfsgegevens op het dashboard van je website.
  2. Selecteer de relevante bedrijfscategorie onder Welke categorie past het beste bij je bedrijf?
  3. Klik op Opslaan.

Stap 4 | Geef toestemming om je diensten in te dienen bij Google

Vervolgens moet je Google toestemming geven om je diensten ter beoordeling in te dienen.

Om Google toestemming te geven om je diensten te beoordelen:

1. Ga naar Reserveren met Google op het dashboard van je website.
  2. Klik op Nu beginnen.
  3. Klik op Aanmelden.
  4. Klik naast de website-instellingen die je wilt bijwerken op Bewerken.
    Tip: Alle bedrijfsconfiguratietaken die nog moeten worden voltooid om in aanmerking te komen voor Reserveren met Google, worden weergegeven op het Reserveren met Google-tabblad op het dashboard van je website.
  5. Klik rechtsboven op Bedrijf toevoegen aan Google en dien je bedrijf in.