Wix Blog: Een tabel toevoegen aan een blogpost

Leestijd 3 minuten
Voeg een tabel toe aan blogposts om meer structuur aan je inhoud te geven, vooral als de post veel belangrijke informatie bevat.

Om een tabel toe te voegen aan een blogpost:

1. Ga naar Blog op het dashboard van je website.
  2. Klik bij de relevante blogpost op Bewerken of op Nieuwe post creëren om een nieuw post te schrijven.
  3. Klik links op Toevoegen.
  4. Klik op Tabel
  5. Typ het aantal kolommen en rijen dat je in je tabel wilt hebben.
  6. Klik op Tabel invoegen
  7. Voeg de relevante inhoud toe aan elk onderdeel van de tabel.
  8. Pas het uiterlijk van de tabel en de tekst aan:
    • Klik op Tekststijl om de tekst aan te passen die in de tabel wordt weergegeven.
    • Klik op Verticale uitlijningom te kiezen hoe je de tekst wilt uitlijnen.
    • Klik op Achtergrondkleurom de achtergrondkleur van de tabel te wijzigen.
    • Klik op Randkleurom de kleur van de tabelrand te wijzigen.
    • Klik op Meer weergevenom een specifieke rij of kolom te selecteren.
      • Klik op Meer weergevenom rijen en kolommen in de tabel toe te voegen of te verwijderen.
  9. Klik op Publiceren.
Tip:
Wanneer je een specifieke rij of kolom selecteert, heb je de mogelijkheid om deze als koptekst in te stellen door op Instellen als koptekst te klikken.