Wix Blocks: Ontwerpvoorinstellingen maken en beheren

Leestijd 5 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Gebruik Wix Studio om toegang te krijgen tot Wix Blocks.
Maak meerdere ontwerpen voor dezelfde widget. Wanneer je ontwerpvoorinstellingen voor een widget maakt, blijven de functionaliteit en gegevens hetzelfde, terwijl de manier waarop het eruit ziet veel kan veranderen. Je kunt voorinstellingen ook gebruiken om verschillende ontwerpen voor verschillende apparaten te maken (bijvoorbeeld: desktop, tablet en mobiel). Lees meer over ontwerpvoorinstellingen in Blocks.
Om ontwerpvoorinstellingen te maken in Blocks:
  1. Open je app in de Wix Blocks Editor. Je app wordt geopend met het Ontwerp-tabblad geselecteerd en het Widgets en ontwerp-paneelwidgets and design icongeopend.
  2. Klik op + Toevoegen.
  3. Klik op het ֿMeer acties-pictogrammore actionsom een voorinstelling te hernoemen, dupliceren of verwijderen. Houd er rekening mee dat als je slechts één voorinstelling hebt, je deze niet kunt verwijderen.
ontwerpvoorinstelling-elipsis

Wijzigingen aanbrengen per voorinstelling versus globale wijzigingen

Sommige wijzigingen die je in één voorinstelling aanbrengt, hebben alleen invloed op de huidige, terwijl andere van invloed zijn op alle wijzigingen. Als vuistregel geldt dat ontwerpwijzigingen per voorinstelling zijn, terwijl structuur-of gegevenswijzigingen globaal zijn. Hier is een gids om je te helpen bijhouden wat er wanneer gebeurt.
Let op:
  • Voorbeeld: Je kunt in de voorbeeldmodus schakelen tussen je ontwerpvoorinstellingen door de dropdown in het bovenste menu te gebruiken.
  • De eerste voorinstelling verwijderen: Wanneer je nieuwe voorinstellingen toevoegt, is hun ontwerp gebaseerd op de eerste. Als je de eerste voorinstelling verwijdert, worden nieuwe voorinstellingen gebaseerd op de tweede (die nu de eerste is).

Schakelen tussen de ontwerpvoorinstellingen van een widget op een website

Met Blocks kun je je verschillende ontwerpvoorinstellingen op een website installeren. Wanneer je een app in een van de Wix Editors installeert, verschijnen de voorinstellingen ervan in het Toevoegen aan website-paneel wanneer je op een app in Mijn apps klikt. Als je een voorinstelling hebt geïnstalleerd en deze wilt wijzigen, kun je overschakelen naar een andere voorinstelling via de Ontwerp-knopdesignin de actiebalk van de widget.
ontwerp-tabblad met voorinstellingen

Voorinstellingen wijzigen op basis van breekpunt

Je kunt voor elk breekpunt een andere voorinstelling maken.

Wix Studio-gebruikers kunnen kiezen uit drie tabbladen: desktop, tablet of mobielbreakpoints. Wanneer je op dat tabblad bent, verander je je voorinstelling via de Ontwerp-knopdesign button editor xop de actiebalk van de widget. De voorinstellingen van de andere tabbladen veranderen niet.
verschillende voorinstellingen
Wix Editor-gebruikers kunnen ook verschillende voorinstellingen maken voor verschillende breekpunten, door te kiezen uit twee tabbladen: desktop of mobiel. Wanneer je op het door jou gekozen tabblad bent, verander je je voorinstelling via de Ontwerp-knopdesignop de actiebalk van de widget. De voorinstellingen van het andere tabblad veranderen niet.
ontwerpvoorinstellingen breekpunten-editor