Wix Blocks: Widgets maken en beheren binnen widgets

Leestijd 4 minuten
Wix Blocks is beschikbaar voor alle Wix Studio-gebruikers. Word lid van Wix Studio.
Met Blocks kun je een widget aan een andere widget toevoegen. In deze gokautomaat-widget is de draaiknop bijvoorbeeld een aparte widget die in de hoofdwidget is ingevoegd. Zowel de externe widget als de interne widget kunnen vervolgens worden aangepast wanneer je de externe widget in de Editor installeert.
Let op
Je kunt een widget alleen aan een andere widget toevoegen als ze allebei deel uitmaken van dezelfde Blocks-app. Je kunt een widget niet van de ene app naar de andere kopiëren.
bekijk alle widgets

Een widget invoegen in een andere widget

Selecteer de buitenste widget waarin je een binnenwidget wilt invoegen in het Widgets-gedeelte van het App-structuur-paneelapp structure. Er zijn twee manieren om nog een widget toe te voegen.

Eerste manier om een binnenwidget toe te voegen:
  1. Wijs de naam van je widget aan en klik op het Meer acties-pictogrammore actions.
  2. Klik op Widget toevoegen.
  3. Selecteer de widget die je wilt toevoegen. De widget wordt vervolgens toegevoegd aan je huidige widget.
klik op widget toevoegen
Tweede manier om een binnenwidget toe te voegen:

1. Open het Elementen toevoegen-paneel.
  2. Klik op Mijn widgets.
  3. Klik of sleep de widget die je aan het werkgebied wilt toevoegen.
  4. Sleep de binnenwidget naar de gewenste locatie binnen de buitenste widget.
Merk op dat wanneer je de binnenste widget aanwijst of erop klikt, je de naam van de widget en de Velo-ID ziet.
widgetnaam en velo-bijnaam

De binnenwidget in de Editor beheren

Wanneer je een widget installeert die een binnenwidget heeft, kan de binnenwidget ook worden aangepast. In het volgende voorbeeld is de app geïnstalleerd en is de binnenwidget geselecteerd en kan deze worden beheerd.
binnenwidget beheren in de Wix Editor
Als je binnenwidget eigenschappen heeft, kun je deze openen via het Instellingen-paneel van de binnenwidget.
instellingen van de binnenwidget
Let op:
  • Als je niet wilt dat een websitemaker die je app heeft geïnstalleerd de binnenste widget kan aanpassen, definieer deze dan als niet-selecteerbaar op het Configuratie-tabblad.
  • Als je niet wilt dat een websitemaker die je app heeft geïnstalleerd de binnenste widget onafhankelijk kan toevoegen, niet als onderdeel van de buitenste widget, kun je deze definiëren in de voorinstellingen voor zichtbaarheid van de Installatie-instellingen

Ontwerpvoorinstellingen gebruiken

Met ontwerpvoorinstellingen kun je verschillende ontwerpen voor dezelfde widget maken. Wanneer je de widget op een website installeert, kun je eenvoudig schakelen tussen de ontwerpvoorinstellingen om het uiterlijk van je widget te wijzigen.

Het volgende voorbeeld laat zien hoe je de ontwerpvoorinstelling van de widgets als één eenheid kunt wijzigen, met behulp van de Ontwerp-knopin de actiebalk:
ontwerpvoorinstellingen widget in widget in de Editor
Je kunt ook aparte ontwerpvoorinstellingen maken voor de binnenwidget. Je kunt de voorinstellingen onafhankelijk van de buitenste widget wijzigen met behulp van de Ontwerp-knopdesign button in editorin de actiebalk van de binnenwidget.
Het volgende voorbeeld toont de ontwerpvoorinstellingen voor de binnenwidget:
ontwerpvoorinstellingen widget in widget